Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjed

Miran Kurspahić i 'branitelji Kulture' postavili šator u Savskoj

Zagreb: Branitelji kulture postavili šator u Savskoj zbog ukidanja kulture kao djelatnosti SC-a
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/24
30.06.2017.
u 11:48

Traže smjenu sanacijskoga upravitelja SC-a Mirka Bošnjaka te čitave sanacijske uprave

Poznati kazališni redatelj Miran Kurspahić i takozvani "branitelji Kulture" danas su organizirali prosvjed i performans u dvorištu Studentskog centra u Zagrebu u povodu "sramotne odluke sanacijske uprave SC-a s Mirkom Bošnjakom na čelu, kojom ukidaju kulturu kao djelatnost SC-a".

"Zgroženi takvim činom, kao direktnim napadom na Kulturu i na našu populaciju branitelja Kulture, odlučili smo se spontano okupiti u akciji pod nazivom "100,47% ZA KULTURU" u kojoj ćemo tražiti smjenu sanacijskoga upravitelja Bošnjaka te čitave sanacijske uprave, koji su svojim sustavnim djelovanjem protiv, nerazumijevanjem i opstruiranjem Kulture i kulturne djelatnosti, ugrozili Kulturu najdražeg nam grada i metropole Zagreba i jedine nam i premile domovine Hrvatske. Također odlučno ćemo tražiti da Kultura ostane jedna od glavnih djelatnosti SC-a i da se sredstva za rad povećaju", poručuju organizatori.

Kažu da prosvjeduju zbog ugrožavanja svojih prava branitelja kulture, ugrožavanja egzistencije kulturnjačke populacije i povrede njihovih osjećaja.

"Gospodin Bošnjak i njegovi savjetnici ovim činom dokazali su kako nisu samo nesposobni, već i – NEKULTURNI. Ovim putem urgiramo na medije, ukupnu javnost i poglavito na nadležno Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa s ministricom Divjak, kao i na Ministarstvo kulture s gospođom Obuljen, da poduzmu potrebne korake i smjene sanacijsku upravu i upravitelja koje su i imenovali te na taj način spriječe Kulturocid koje ta ista uprava želi provesti nad Kulturom i njenim braniteljima", poručuju organizatori.

Komentara 27

KV
kvatrić
12:22 30.06.2017.

Djeci crvene buržoazije smanjili džeparac, pa razmažena derišta opet kmeče. Za djecu u Klaićevoj nema novaca za lijekove, a ove bitange bi od države sisali lovu za svoja nakaradna iživljavanja. Kulturu itekako treba poticati, ali za ovaj klatež je samo motika po leđima.

DU
Deleted user
12:19 30.06.2017.

Privatni sektor na jadranu traži veliki broj kuhara i konobara ....povedite i kolege iz civilnih parazitskih udruga

MI
Mimizo
12:52 30.06.2017.

opet na djelu nekulturnjaci sada 2017 a nestali su i ušutili se nekulturnjaci 2016 to su u biti paraziti koji žive o0d proračuna neka idu i osnivaju privatna kazališta i neka žive od svog rada a ne nerada

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije