Naslovnica Kultura Kazalište

Miran Kurspahić i 'branitelji Kulture' postavili šator u Savskoj

Traže smjenu sanacijskoga upravitelja SC-a Mirka Bošnjaka te čitave sanacijske uprave
30. lipnja 2017. u 11:48 27 komentara 5028 prikaza
Zagreb: Branitelji kulture postavili šator u Savskoj zbog ukidanja kulture kao djelatnosti SC-a
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/24

Poznati kazališni redatelj Miran Kurspahić i takozvani "branitelji Kulture" danas su organizirali prosvjed i performans u dvorištu Studentskog centra u Zagrebu u povodu "sramotne odluke sanacijske uprave SC-a s Mirkom Bošnjakom na čelu, kojom ukidaju kulturu kao djelatnost SC-a".

Svinjari Crna turbofolk komedija Poznati glumci izveli ludu svinjariju na zagrebačkom Cvjetnom trgu

"Zgroženi takvim činom, kao direktnim napadom na Kulturu i na našu populaciju branitelja Kulture, odlučili smo se spontano okupiti u akciji pod nazivom "100,47% ZA KULTURU" u kojoj ćemo tražiti smjenu sanacijskoga upravitelja Bošnjaka te čitave sanacijske uprave, koji su svojim sustavnim djelovanjem protiv, nerazumijevanjem i opstruiranjem Kulture i kulturne djelatnosti, ugrozili Kulturu najdražeg nam grada i metropole Zagreba i jedine nam i premile domovine Hrvatske. Također odlučno ćemo tražiti da Kultura ostane jedna od glavnih djelatnosti SC-a i da se sredstva za rad povećaju", poručuju organizatori.

Kažu da prosvjeduju zbog ugrožavanja svojih prava branitelja kulture, ugrožavanja egzistencije kulturnjačke populacije i povrede njihovih osjećaja.

"Gospodin Bošnjak i njegovi savjetnici ovim činom dokazali su kako nisu samo nesposobni, već i – NEKULTURNI. Ovim putem urgiramo na medije, ukupnu javnost i poglavito na nadležno Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa s ministricom Divjak, kao i na Ministarstvo kulture s gospođom Obuljen, da poduzmu potrebne korake i smjene sanacijsku upravu i upravitelja koje su i imenovali te na taj način spriječe Kulturocid koje ta ista uprava želi provesti nad Kulturom i njenim braniteljima", poručuju organizatori.

snimanje filma 'general' višnjić TONI IVANIŠEVIĆ - PREGLED TJEDNA 'Da nije bilo Gotovine, četnika bi bilo koliko hoćeš, sada kada ih nema, fale za njegov film' Glumačka ekipa predstave "Teror tolerancije" Uskoro u &TD-u "Teror Tolerancije"- novi autorski projekt Mirana Kurspahića Barbara Nola i Miran Kurspahić Jadranska riba po azijskom receptu Barbara Nola i Miran Kurspahić okušali su se u pripremi više vrsta sushija, sashimija, tartara od tune...
RBA
INVESTIRANJE JE PRIRODNO
Kako je to živjeti pored Dunje? U svakom slučaju, potaknula me na razmišljanje – koji je moj cilj?

A1 izdvaja za Vas

  • kvatrić:

    Djeci crvene buržoazije smanjili džeparac, pa razmažena derišta opet kmeče. Za djecu u Klaićevoj nema novaca za lijekove, a ove bitange bi od države sisali lovu za svoja nakaradna iživljavanja. Kulturu itekako treba poticati, ali za ovaj klatež je samo motika po leđima.

  • Deleted user:

    Privatni sektor na jadranu traži veliki broj kuhara i konobara ....povedite i kolege iz civilnih parazitskih udruga

  • Mimizo:

    opet na djelu nekulturnjaci sada 2017 a nestali su i ušutili se nekulturnjaci 2016 to su u biti paraziti koji žive o0d proračuna neka idu i osnivaju privatna kazališta i neka žive od svog rada a ne nerada