Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ispričali se umjetnicima

Ministarstvo priznalo grešku: "Slučajno smo objavili privatne podatke umjetnika"

Foto: Marin Tironi/Pixsell
28.04.2020.
u 13:56

Ministarstvo kulture odgovorilo je na upit Večernjeg lista vezan za objavu zaštićenih osobnih podataka umjetnika kojima su odobrene potpore Ministarstva povodom pandemije koronavirusa. Dopis prenosimo u cijelosti.

Nastavno na Vaš upit obavještavamo kako su dana 27. travnja 2020. godine objavljeni rezultati poziva za potpore samostalnim umjetnicima koji profesionalno obavljaju samostalnu umjetničku djelatnost i kojima se doprinosi plaćaju iz proračuna Republike Hrvatske.

Prilikom objave rezultata na mrežnim stranicama Ministarstva nenamjernom greškom bila je postavljena poveznica na Excel tablicu s rezultatima u kojoj su uz osnovne podatke (ime i prezime) umjetnika te dodijeljenih iznosa potpore bili vidljivi i pojedini osobni podaci do kojih se moglo doći isključivo označavanjem i pretragom posebnih polja.

Ministarstvo kulture je odmah po primljenom upozorenju da tablica sadrži i osobne podatke samostalnih umjetnika uklonilo poveznice s mrežne stranice te je od objave do uklanjanja prošlo manje od dva sata. Ministarstvo kulture postupa sukladno odredbama Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka te će tako i nadalje postupati.

Ovim putem koristimo priliku kako bi se ispričali svim samostalnim umjetnicima zbog nenamjerne pogreške.

Komentara 1

BE
berija
17:37 28.04.2020.

A zašto ne bismo znali podatke 7nih kojima dajemo svoj novac? Ako možemo imati uvid u imovinske kartice političara, zašto ne bismo i "umjetnika"? Baš me zanima dotiramo li Pogorelića ili ekipu iz 2 cellos? Naravno, ne, jer su oni priznati a ne samozvani umjetnici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije