Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura

Ministarstvo kulture o utjecaju bolesti COVID-19 na kulturni sektor

Ministarstvo kulture izvijestilo je u nedjelju kako prikuplja podatke i radi na prijedlogu kojim će se maksimalno ublažiti svi negativni učinci za kulturni sektor i kulturne djelatnike nastali kao posljedica epidemije COVID-19.
16. ožujka 2020. u 12:48 3 komentara 178 prikaza
Foto: Luka Stanzl/PIXSEL

Ministarstvo kulture izvijestilo je u nedjelju kako prikuplja podatke i radi na prijedlogu kojim će se maksimalno ublažiti svi negativni učinci za kulturni sektor i kulturne djelatnike nastali kao posljedica epidemije COVID-19.

Miroslav Mićanović Poezija je jača i od koronavirusa. I ne samo od njega!

Slijedom brojnih upita vezanih uz utjecaj i posljedice razvoja novonastaloga stanja oko epidemije COVID-19 na kulturni sektor, Ministarstvo kulture ističe kako ponavlja obavijest da prikuplja podatke i radi na prijedlogu kojim će se maksimalno ublažiti svi negativni učinci za kulturni sektor i kulturne djelatnike. 

Ministarstvo kulture ponavlja poziv strukovnim udrugama i predstavnicima pojedinih sektora u području kulture koji će posebno biti pogođeni društvenim i gospodarskim posljedicama nastale epidemije da objedine sve analize i preliminarne procjene i dostave ih Ministarstvu. 

Istodobno se prate i reakcije drugih zemalja Europske unije koje se suočavaju s epidemijom i utjecajem na područje kulture, a Vlada priprema prijedlog mjera za poduzetnike koji će moći dokazati nastale gubitke u kontekstu epidemije.

S obzirom na raznolikost umjetničkih područja, Ministarstvo kulture poziva sve strukovne udruge i predstavnike nazavisnog kulturnog sektora u trenucima krize identificiranog kao posebno fragilnog, da dostave procjene učinaka kako bi prijedlog mjera mogao biti što egzaktniji i prilagođen svim segmentima nezavisnog kulturnog sektora i njihovim stvarateljima. 

zbog koronavirusa Zatvorena pulska Arena, odgađa se Porin i manifestacije EPK 2020

Sve informacije će se pravodobno objaviti na mrežnim stranicama Ministarstva kulture i na društvenim mrežama.

Maja Šuput i Nenad Tatarinov
IZNENAĐENJE
Znakovita objava Maje Šuput, fanovi je pitaju znači li to da je rodila
ISTRAŽUJEMO
Ovo je najčešćih 10 vrsta spavača – prepoznaješ li sebe među njima?
  • briselko:

    Strašno, ostajemo bez kulturnog obogaćivanja Frljićevim remek-djelima s vađenjem zastava iz vagine, podrigivanjima, strijeljanjima, klanjem pilića, silovanjima, stavljanjem slika na gaće i slično. Da se ne spominje koliko će se smanjiti doseg gledanja u petokraku na vrhu zgrade.

  • bolnaistina2:

    Kao i slikanje selfi, depiliranog pubičnog mjesta.