Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poreč

Ministar kulture prije Pule posjetio biskupa Milovana u Poreču

pula0
Duško Marušić/Pixell
17.07.2011.
u 18:40

Biskup Ivan Milovan i ministar Jasen Mesić razgovarali su o velikim projektima koju su u tijeku u Istri u koje Ministarstvo kulture najviše ulaže

Ministar kulture mr. Jasen Mesić posjetio je u subotu Poreč, a prije svečanoga otvorenja 58. filmskoga festivala u Puli. Kako javljaju iz Ministarstva kulture RH u Poreču i Biskupskom ordinarijatu biskup porečki i pulski mons. Ivan Milovan primio je ministra kulture mr. Jasena Mesića sa suradnicima. Biskup Milovan zahvalio se Ministarstvu kulture, a napose ministru Mesiću za višegodišnju pomoć u obnovi sakralnih spomenika u Istri. Biskup je istaknuo da je uvijek bila dobra suradnja s Ministarstvom kulture, te da je zadnjih godina uznapredovala.

Biskup i ministar su razgovarali o velikim projektima koju su u tijeku i gdje Ministarstvo kulture najviše ulaže sredstava: obnova župne crkve u Motovunu, Majke Snježne u Čepiću kod Oprtlja, Gračišću i drugim. Napose se razgovaralo o drugoj fazi uređenja kompleksa Eufrazijane u Poreču i očuvanju svetih Tijela u Vodnjanu. Zajednički su konstatirali da je u zadnjih godina učinjeno mnogo, napose u revitalizaciji "Eufrazijane“. Ministar je izrazio zadovoljstvo s učinjenim i zaželio da se naprave studije prema UNESCO-ovim standardima o daljnjem očuvanju i vrednovanju napose Eufrazijeve bazilike u Poreču, navodi se u priopćenju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije