Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posjet obali

Ministar Hasanbegović izrazio podršku Splitskom ljetu

11.02.2016., Zagreb - Ministar kulture Zlatko Hasanbegovic dao je izjavu vezanu na optuzbe koje se iznose u medijima. Photo: Patrik Macek/PIXSELL
18.05.2016.
u 15:39

Splitsko-dalmatinska županija je istinska hrvatska nacionalna metropola, rekao je ministar

Splitsko-dalmatinska županija je istinska hrvatska nacionalna metropola, jedno od najrazvijenijih žarišta hrvatske kulture s neprocjenjivo vrijednom kulturnom baštinom koju financiramo sa 10 milijuna kuna. Kapitalni spomenici na području Splitsko-dalmatinske županije i kulturne ustanove imaju svehrvatski nacionalni značaj, a čak 50 posto objekata je pod zaštitom UNESCO-a. Ministarstvo kulture bit će vam pouzdan partner, rekao je Zlatko Hasanbegović ministar kulture nakon sastanka sa županom i čelnicima Kaštela, Trogira, Sinja, Starog Grada, Visa, Solina i Klisa o upravljanju kulturnom baštinom..

Prioritetima smatra potrebita kapitalna ulaganja u Tvrđavu Klis, Pustinju Blace i rješavanje statusa Salone. Glede problema Splitskog ljeta koje ja lani izgubilo status nacionalne manifestacije, ministar Hasanbegović istaknuo je da je povećanjem sredstava za HNK Split i Splitsko ljeto jasno poslana poruka da ta manifestacija ima izraziti nacionalni značaj te kako se radi na pronalaženju modela za dobivanje nacionalnog statusa.
Prema riječima ministra kulture radi se i na rješavanju desetljećima dugog problema stalnog postava Muzeja hrvatskih arheoloških spomenika Split. 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar kravata
kravata
16:34 18.05.2016.

Komentatori ne komentiraju zlatko il te se boje il te ne vole ????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije