Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi baletni hit HNK Zagreb
Povratak na članak

Metropolis: Suprotstavljeni svijet bijednih radnika i bogatih vladara

Komentari 1

SA
Samson
14:10 07.11.2018.

Zanimljivo! Iako, moram ispraviti autoricu teksta; Metropolis nikako nije antologijski SF roman. Dapače, da Fritz Lang nije snimio antologijsko filmsko remek djelo po scenariju iste autorice, inače i Langove supruge, roman bi najvjerojatnije danas o(p)stao kao još opskurnije djelo žanra.. Ne vjerujem da bi ikome u HNK-u palo napamet uprizoriti balet bez vizualnih i narativnih citata iz samog filma a sumnjam da se itko od njih upuštao u čitanje samog romana Thee von Harbou

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.