Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U DRUŠTVU NAJVEĆIH

Metallica ulazi u Kuću slavnih rock 'n' rolla

16.01.2009.
u 09:40

Najpoznatiji metalci na svijetu, koji su već gotovo 20 godina na vrhu, u travnju će biti uvršteni u Kuću slavnih rock 'n' rolla, a uz njih će isto priznanje dobiti i Jeff Beck, bivši gitarist grupe Yardbirds i pioniri hip–hopa Run DMC.

Lars Ulrich, bubnjar Metallice, otkrio je da su on i njegovi kolege iz grupe presretni te da im je velika čast.

- To pokazuje da smo dio velike slike. Mi smo veza u lancu svih koji su bili prije nas i koji će doći nakon nas. Volim kako se to sve posložilo – kaže Lars.

Jeff Beck, koji je surađivao s glazbenicima poput Micka Jaggera i Stevieja Wondera, u Kuću slavnih je prvi put ušao 1992. kao član Yardbirdsa, a vijest o njegovom samostalnom ulasku poklopila se s viješću da Jeff planira turneju i novi album uz vodstvo novog menadžera Harveyja Goldsmitha.

Run DMC bili su prvi hip-hoperi koji su stekli svjetsku slavu, a njihov album postigao je platinastu nakladu. Njima je pak njihovo uvrštavanje među velikane rock 'n' rolla „smiješno“.

- Ja sam reper, MC iz Hollisa, i da se nađem u društvu Beatlesa, Boba Dylana i ostalih bogova rock 'n' rolla? To je smiješno! Smiješno u pozitivnom smislu – komentirao je Darryl 'DMC' McDaniels.

Nakon više od deset godina svečanost uvrštavanja održat će se opet u Clevelandu, rodnom gradu Kuće slavnih, 4. travnja. Ove godine kuća čiji su "stanovnici" najveći glazbenici svijeta proslavit će i 25. rođendan.

(K.B.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije