Naslovnica Kultura Ruski filmski festival

Menšovov film Ljubav i golubovi bio je najgledaniji film u SSSR-u

Film Oskarovca Vladimira Menšova besplatno možete pogledati 29. ožujka u 19 sati u zagrebačkom kinu Europa. Taj filmski klasik mnogi smatraju jednim od najboljih filmova sovjetske produkcije
15. ožujka 2019. u 17:06 339 prikaza
Ljubav i golubovi
Pogledajte galeriju 1/2

Ruski redatelj Vladimir Menšov za svoj film Moskva suzama ne vjeruje dobio je 1981. godine Oskara za najbolji strani film. Menšov je snimio romantičnu komediju o tri prijateljice koje žive u domu i potpuno su različitih svjetonazora. Za jednu je sigunost brak, za drugu karijera, a treća traži skromnost.

Menšovova briljantna režija bila je toliko impresivna da je  redatelj bio nominiran za Zlatnog medvjeda na Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu. Četiri godine kasnije, Menšov je snimio romantičnu komediju Ljubav i golubovi s  Aleksandrom Mikhaylovim, Ninom Doroshinom i Ljudmilom Gurchenko koji  možete besplatno pogledati u zagrebačkom kinu Europa 29. ožujka u 19 sati. 

Ova romantična komedija bila je najgledaniji film u Sovjetskom Savezu u godini prikazivanja. U središtu pozornosti je čovjek sa sela koji dobiva priliku otići u odmaralište na moru i tamo se zaljubljuje u gradsku ljepoticu. Ali, njegova obitelj želi da se on vrati (kao i golubovi koje uzgaja) i on mora izabrati što će učiniti... Taj film mnogi kritičari svrstaju u deset najboljih sovjetskih filmova svih vremena, stoga nemojte propustiti priliku pogledati ga.

RBA
INVESTIRANJE JE PRIRODNO
Kako je to živjeti pored Dunje? U svakom slučaju, potaknula me na razmišljanje – koji je moj cilj?

A1 izdvaja za Vas