Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glazbeno natjecanje

Među najboljima na Humlu je i naš violinist Marin Maras

'12.02.2013., Zagreb - U polufinalu medjunarodnog violinistickog natjecanja Vaclav Huml u Hrvatskom glazbenom zavodu, nastupio je hrvatski violinist Marin Maras uz klavirsku pratnju Julije Gubajduline
'Davor Visnjic/PIXSELL'
15.02.2013.
u 10:33

Domaću publiku i glazbeničku scenu razveselila je vijest da je među šestero najboljih i hrvatski violinist Marin Maras. Ostali finalisti su Kim Woo Hyung iz Koreje, Marek Pavelec iz Češke te Eri Masaoka, Sho Akamatsu i Mai Suzuki iz Japana

Deseto izdanje Međunarodnog violončelističkog natjecanja Vaclav Huml došlo je do velikog finala. Od 79 natjecatelja sa svih strana svijeta, koliko ih je na osnovi prijava sa snimkama bilo pripušteno u prvi krug natjecanja, međunarodni deveteročlani žiri pod predsjedanjem slavnog ruskog violinista Viktora Tretjakova najprije je odabrao četrnaestero violinista za drugi krug u kojem su mladi umjetnici, kao i u prvom, nastupali uz klavirsku pratnju u Hrvatskom glazbenom zavodu, gdje je u srijedu navečer proglašeno šestero finalista i raspored njihovih nastupa u finalu, u četvrtak i petak navečer u velikoj dvorani Lisinski uz Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem maestra Uroša Lajovica. Domaću publiku i glazbeničku scenu razveselila je vijest da je među šestero najboljih i hrvatski violinist Marin Maras. Ostali finalisti su Kim Woo Hyung iz Koreje, Marek Pavelec iz Češke te Eri Masaoka, Sho Akamatsu i Mai Suzuki iz Japana.

Marasov solistički nastup u Violinskom koncertu Johannesa Brahmsa zakazan je za prvu finalnu večer u četvrtak, u kojoj još nastupaju Woo Hyung i Masaoka s Koncertom Čajkovskog. U petak navečer, također od 19.30 sati, Čajkovskog svira Sho Akamatsu, dok se Pavelec i Suzuki predstavljaju solističkom dionicom Koncerta za violinu i orkestar u d-molu Jeana Sibeliusa. Na kraju druge finalne večeri žiri će proglasiti dobitnike šest nagrada, (od 500 do 5000 eura). Također će biti poznati i dobitnici specijalnih nagrada koje dodjeljuju brojne hrvatske glazbene institucije, među kojima su i nastupi uz hrvatske orkestre i komorne ansamble.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije