Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neuspio eksperiment F. M. Pesentija

Med i pepeo ipak su ostali na dnu ponora

HNK Ivana pl. Zajca
18.10.2009.
u 17:23

Dio publike u riječkom HNK glasno je negodovao, neki su i otišli s predstave čiju su propast diskretno najavili članovi ansambla

Ovo je sramota! Publika je trebala izaći s predstave, a ne pljeskati, prokomentirala je riječka književnica Daša Drndić premijeru “Med+pepeo - iznad ponora”, kojom je otvorena nova sezona Hrvatske drame HNK Ivana pl. Zajca. Francuski redatelj Francois-Michel Pesenti i dramaturginja Christel Harbon pripremili su je po motivima Eshila, Sofokla i Euripida, a uoči premijere najavljena je kao iznenađenje za kazališne sladokusce.

Dio publike izišao je tijekom predstave, a ostali su, bez obzira jesu li sladokusci ili ne, šuškanjem i razgovorom, te na kraju negodovanjem pokazali što misle.

Pljesak je očevidno bio namijenjen glumcima koji su morali slijediti sve što je redatelj zamislio. A oni su, sudeći po anonimnom SMS-u poslanom jednim riječkim novinama već na početku proba bili jako nezadovoljni.

Ravnatelj Hrvatske drame, Žarko Radić, kasnije je to objasnio umjetničkom osebujnošću redatelja, što znači da se ipak nešto događalo.

Znakovita je bila i rečenica Dražena Mikulića uoči premijere – za uspjeh ili neuspjeh ove predstave bit će odgovoran samo redatelj. A za taj, sada znamo neuspjeh, njemu i njegovoj suradnici isplaćeni su visoki honorari, što je u vrijeme krize teško opravdati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije