Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KINO EUROPA

Marstonov film o krvnoj osveti u Albaniji u nezavisnim kinima

Krvna osveta
Krvna osveta
09.03.2012.
u 14:57

Film se bavi kompleksnim pravilima Kanuna, albanskog kodeksa časti koji zakomplicira život mladom Niku (Tristan Halilaj) i njegovim bližnjima

U kinu Europa počeo je igrati film "Krvna osveta" redatelja Joshue Marstona, koji se proslavio filmom "Marija milosti puna".

Film se bavi kompleksnim pravilima Kanuna, albanskog kodeksa časti koji zakomplicira život mladom Niku (Tristan Halilaj) i njegovim bližnjima nakon što Nikov otac sudjeluje u ubojstvu susjeda. Prisilna izolacija u kojoj Nik mora boraviti kako bi sačuvao vlastiti život, istodobno razmjenjujući SMS-ove sa školskim kolegama i maštajući o kolegici iz razreda, odličan je prikaz sraza tradicionalizma i modernog društva.

Ovaj Marstonov film dobio je dvije nagrade na festivalu u Berlinu, a u nas je prvi put prikazan u sklopu Zagreb film festivala. Nakon Zagreba, film će igrati u nezavisnim kinima drugih hrvatskih gradova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije