Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJERA U MAMI

Mario Kovač snimio dokumentani film

16.02.2009.
u 18:54

U klubu Mama, 19. veljače, s početkom u 19 sati održat će se premijera kratkometražnoga dokumentarnog filma Wireless o "uradi sam internetskim mrežama" u režiji Marija Kovača i u produkciji Fade Ina. Prije projekcije redatelj će u dvadeset sekundi i dvadeset slajdova predstaviti film.

Radnja ovoga dokumentarnog filma prikazuje redatelja filma, odnosno Marija Kovača koji se preselio iz metropole u malu kućicu na osami, na mjesto gdje nema pristup mnogim civilizacijskim tekovinama. Između ostalog, u novoj kući nema ni internet, što mu je neophodno za posao. Kako veliki ISP-ovi, Internet Service Provider, nemaju financijsku korist povlačiti svoje žice na rijetko naseljena mjesta, Mario kreće u istraživanje alternativnih opcija.

Tako otkriva zanimljivi svijet bežične tehnologije, “uradi sam” frikova i geekova te spoznaje da nisu svi kompjuteraši nužno asocijalni tipovi zakačeni na igrice i chat roomove. Scenarij, kao i režiju potpisuje Mario Kovač, a film u trajanju od 25 minuta sufinanciran je sredstvima Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije