Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNK Split

Manjak težak 4,3 milijuna kuna, od toga ovogodišnji 2,8 milijuna kuna

Goran Golovko
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
19.11.2014.
u 15:29

Tijekom listopada u splitskom teatru boravila je Državna revizija čiji se nalaz očekuje do konca godine. U cilju saniranja teškog financijskog stanja, prvi potez kojeg je Golovko napravio je što je ukinuo reprezentaciju!

Zatekao sam veliki novčani dug od 4,3 milijuna kuna od čega ovogodišnji manjak iznosi 2,8 milijuna kuna dok je preneseni iz 2012. i 2013. godine 1,8 milijuna kuna, kazao je redatelj Goran Golovko,
novi intendant HNK Split na svojoj  prvoj tiskovnoj konferenciji odkad je stupio na tu dužnost. Od Ministarstva kulture i Županije čekuju ugovorna sredstva od oko milijun kuna za Splitsko ljeto.

Tijekom listopada u splitskom teatru boravila je Državna revizija čiji se nalaz očekuje do konca godine. U cilju saniranja teškog financijskog stanja, prvi potez kojeg je Golovko napravio je što je ukinuo
reprezentaciju!

Plaće zaposlenika neće dirati međutim razgovarat će s Radničkim vijećem i Sindikatom o nekim pravima koja su zajamčena samo za djelatnike u kulturi. Novi intendant je potvrdio kako će mu prvi suradnici, vršitelji dužnosti ravnatelji Baleta, Drame i Opere biti Dinko Bogdanić, Trpimir Jurkić i Ivo Lipanović. Na konferenciji je za petak na sceni 55 HNK Split najavljena premijera crne komedije Rolanda Schimmelpfenniga "Zlatni zmaj" u režiji Ivana Plazibata.

Riječ je u suvremenom, atraktivnom i zabavnom djelu koje budi pitanja gdje smo, što smo, kako dalje...  Predstava koja traje 75 minuta im a čak 48 scena. U njoj pet glumaca (Marko Petrič, Andrea Mladinić, Anastasija Jankovska, Nikola Ivošević i Stipe Radoja)  igra po pet uloga, muškarci igraju žene i obrnuto. Dramaturgija je, ističu autori, vrlo suvremena, a scenografija samo na oko jednostavna jer ima niz iznenađenja. U predstavi je jako naglašen scenski pokret.

>> Harms površnost i besmisao koristi kao najavu za ovo vrijeme

Komentara 2

BA
bakulušić
18:01 20.11.2014.

U gubicima ste? Ništa zato. Ispunili ste uvjete, možete dovesti Frljića. On će vas proslaviti kao što je proslavio i HNK u Rijeci. Zapravo, može on voditi i Rijeku i Split. Barem vam nitko neće postavljati neugodna pitanja oko gubitaka. Sve je nebitno tamo gdje Frljić prodaje maglu.

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
19:52 21.11.2014.

Bolje gubitak nego Frljić

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije