Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MJUZIKL Odabrano je 20 velikih hitova Rajka Dujmića, a na velikom će projektu raditi i Jasenko Houra

‘Mamma mia’ na hitovima Novih fosila

03.11.2008.
u 21:31

U pripremi je mjuzikl s hitovima “Novih fosila”. Baš kao što je na Abbinim pjesmama nastala “Mamma mia”, tako će i na “Košulji plavoj”, “Mileni”... niknuti velika kazališna priča.

20 hitova u užem izboru
– Sve je krenulo kad je Nenad Šarić kćer Leu odveo u London pogledati “Mammu miu”. Novi fosili, naravno, imaju dovoljno velik fundus pjesama i realizacija mjuzikla ne bi smjela biti problem – kazao je Rajko Dujmić.

Desetak godina unazad, upravo je on s Jasenkom Hourom planirao raditi “Parfem”, no zbog kako su obojica imali obveze na sve strane, “Parfem” do danas nije realiziran.

– No zato će ovaj mjuzikl sigurno biti. Jajo će također raditi na njemu – nastavlja Dujmić.

Izbor pjesama napravio je Nenad Šarić. U uži izbor ušlo je 20 hitova.

– Dobili smo nekoliko prijedloga za libreto, no još nismo odlučili. To može biti Rajkova autobiografska priča, može biti priča o Novim fosilima... dogovorit ćemo se – kaže Nenad Šarić.

– Borimo se i oko naslova. “Za dobra stara vremena” malo mi je izraubano. Možda “Košulja plava”, što bi moglo biti navijačka priča – dodaje Rajko.

Dečki su odrasli
Zanimljivo je da je davnih godina pokojni Moka na putničkim trajektima svirao upravo s momcima iz Abbe, a pjesmu “Ja sam za ples” Rajko je snimao u - njihovom studiju. Ovih dana Dujmić se također sprema na put u London pogledati svjetski hit.

Mjuzikli, mjuzikli, mjuzikli.... naši najveći autori - Zrinko Tutić, Nenad Ninčević, Rajko Dujmić - prihvatili su se istog posla. Kolege to komentiraju riječima - dosadilo im je godinama raditi hit za hitom, dečki su odrasli, traže novi izazov, nešto zahtjevnije od hita.

– Ima puno istine u tome. S godinama čovjek sam sebi zatvori vrata egzistencijalnog straha, a Bog mu otvori tisuću drugih. Nakon toliko pjesama koje sam napisao i sam sam se iznenadio kolike pjesme, u silnom opusu Novih fosila, nisu dobile šansu. Mjuzikl će biti prava prilika da se to ispravi. Jako želim da ugleda svjetlo dana – završava Dujmić.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije