Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
panel diskusija o kulturi
Povratak na članak

Maković o Zlatar: Besramno je što se nijednom nije zamislila nad svojim radom

Predstavljena kao osoba s "liste za odstrel", bivša intendantica Lederer hrvatsku je kulturnu politiku označila neznalačkom i nestručnom, a ideju da je ekonomija baza, a kultura nadgradnja – neonacističkom.

Komentari 3

SO
solurat
19:30 02.04.2014.

Gospodin Maković, nije zlato(ar)sve što sija, prije izbora

VL
BU
bubimima
09:50 03.04.2014.

"Ocjenom da ...se u nas kultura gleda kao trošak i prostor za uhljebljenje političkih kadrova, predsjednik Nacionalnog foruma Nikica Gabrić ..." "...ali i radom ljudi koje je dovela na različite položaje u kulturnom sektoru. U Ministarstvu kulture od siječnja 2012.. godine funkcionira jedino kadroviranje – ocijenio je Maković" Kroz našu kulturu se samo zbrinjavaju podobnici i peru novci. Kriza je i treba u kulturu pustiti i malo tržišta da se kulturna scena provjetri. I to uopće nije neonacistički. I u bogatim SAD se trenutno zatvaraju kazališta i odgađaju operne predstave zbog nedostatka novca. A naša država izdašno sponzorira trećerazredne projekte koji zatupljuju narod, ali kroz koje se peru novci.

VL
Avatar tajar
tajar
19:43 02.04.2014.

Ministrima je važno da ostanu ministri, a sve što se po njihovim resorima zbiva (osim kadroviranja, što je dobro primjetio gradski zastupnik Maković) događa se stihijski!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.