Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traži se V.D.

Majstorović ipak ne namjerava preuzeti Umjetnički paviljon

'25.01.2011., Jezuitski trg 4, Klovicevi dvori, Zagreb - Javna rasprava i prezentacija projekta dogradnje Galerije umjetnina u Splitu unutar bastiona Coronaro odrzala se je u velikoj dvorani na prvome
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
09.04.2013.
u 19:45

Trebao je doći na posao u utorak nakon Uskrsa, ali ispostavilo se da je ugledna institucija obezglavljena do daljnjega

Svega nekoliko dana prije negoli je trebao početi obnašati dužnost novog ravnatelja Umjetničkog paviljona splitski povjesničar umjetnosti Božo Majstorović se predomislio. Tog utorka nakon Uskrsa nije došao u Zagreb i nije sjeo u fotelju ravnatelja te ugledne izlagačke kuće s velikom tradicijom. Shvatio je nakon mnogo razmišljanja da neće biti u stanju raditi taj posao kako treba.

Privatni razlozi

– Od trenutka kada je raspisan natječaj situacija mi se zakomplicirala. Životni, privatni razlozi spriječili su me da prihvatim taj posao u Zagrebu. Imao sam veliku želju da dođem, no ne bih bio u ovim okolnostima u stanju obnašati tu dužnost – kaže Majstorović.

Nazvali smo ga ne očekujući da će se javiti jer se ne javlja posljednjih dana nikome. Prema riječima predsjednika Odbora za kulturu Skupštine Grada Zagreba Zvonka Makovića svoje povlačenje priopćio je mailom predsjednici Upravnog vijeća Umjetničkog paviljona Jadranki Winterhalter samo dva dana nakon što je gostovao u jednoj emisiji na HTV-u u kojoj je govorio o svome novom poslu.

Maković kaže da je potpuno iznenađen, da se s Majstorovićem uopće nije čuo i da ne zna koji je razlog te njegove odluke.

Isto tvrdi i Damir Sokić koji je član Upravnog vijeća Umjetničkog paviljona. Majstorović kojeg pozna dugi niz godina nije se ni njemu javio. Sokić kaže da je Majstorović svoju ostavku podnio u najgorem trenutku, kad je raspuštena Gradska skupština pred lokalne izbore i ne može se raspisati novi natječaj. – Skupština će se na koncu morati izvanredno sastati da prihvati tu ostavku i imenuje v.d. ravnatelja. Paviljon je trenutačno bez rukovodstva – kaže vidno šokiran Sokić.

– Svjestan sam da je sve skupa ispalo nezgodno i, vjerujte, do zadnjeg sam trena pokušavao naći neko rješenje. Zaključio sam na kraju da bi bilo neozbiljno od mene prihvatiti posao koji ne bih mogao obavljati kako treba. Ovaj posao traži puno radno vrijeme, a ja se u ovom trenutku ne mogu na to obvezati – kaže pak Majstorović kojem je nedavno umro otac, a majka mu je bolesna.

Umjesto Vukovića

Na pitanje zašto prije nije na svoje dileme upozorio ljude koji su ga postavili na to mjesto Majstorović tvrdi da su svi koji su za to trebali znati znali što se događa cijelo vrijeme.

– Sve sam radio da se to ne dogodi. Razumijem osjećaje kolega, no puno bi gore bilo da sam to prihvatio a da nisam u stanju obavljati. Nisam spavao mjesecima zbog svega. Imao sam veliku želju i osjećaj obaveze, no druge su me obaveze spriječile – uvjerava nas.

Majstorović je trebao zamijeniti Radovana Vukovića koji je dugi niz godina bio na toj funkciji i koji je bio očekivano razočaran što više nije izabran. Isto kao što je prije nekoliko godina bio i sam Majstorović kada je u Splitu smijenjen s mjesta ravnatelja Galerije umjetnina. Javnost i struka osudili su tu odluku, ponajprije zato što je Majstorović napravio doista mnogo toga za tu splitsku ustanovu, od novog stalnog postava do niza drugih projekata i izložaba. Nakon te "nepravde" izgledalo je da je opet sve došlo na svoje mjesto...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije