Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI ŽENSKI VESTERN

Madeleine Stowe režira – najzad!

13.05.2009.
u 16:58

Poznata glumica režirat će krajem ove godine vestern "Unobound Captives (Oslobođeni zarobljenici)", u kojem će glavne uloge glumiti Hugh Jackman, Rachel Weisz i Robert Pattinson. Ono što je posebno zanimljivo je da će taj film biti konačna realizacija jedne petnaestak godina duge ambicije, budući da je Madeleine Stowe i scenaristica tog filma.

Scenarij o ženi čija dva sina 1859. otimaju Komanči koji su joj u napadu ubili muža, ali se pojavljuje iskusni zapadnjak koji je spašava, 1993. napisao je "O.C. Humphrey", što je bio pseudonim Madeleien Stowe i njezinog supruga, glumca Briana Benbena. Karijera lijepe crnokose glumice taman je krenula uzlaznom putanjom nakon pojave u Mannovom "Posljednjem Mohikancu" i Altmanovim "Kratkim rezovima" te Gilliamovih "12 majmuna", i ona je scenarij pisala s namjerom da sama odglumi glavnu ulogu (za koju je sad angažirala Rachel Weisz).

Prije nego što je na neko vrijeme prekinula glumačkiu karijeru da se posveti majčinstvu, Stowe je odbila ponudu iz Foxa, gdje su joj nudili prvo 3 pa onda čak 5 milijuna dolara za taj scenarij, nevjerojatan iznos za debitanticu, ali su imali namjeru režiju povjeriti Ridleyu Scottu a glavnu ulogu Russellu Croweu. Stowe je glatko odbila da bude samo scenaristica koja neće imati nikakvu kreativnu kontrolu nad konačnom verzijom filma koji joj tako mnogo znači, i strpljivo čuvala scenarij u ladici dok ga nije dobila priliku sama režirati.

- Nisam ni trenutka oklijevala što se mene tiče, ali osjećala sam se nestvarno, i sjećam se kako je moj suprug prevukao prstom preko grla da mi pokaže da ne prihvatim ponudu – sjeća se Stowe kako je odbila Fox. - Ima trenutaka u životu kad motraš slijediti svoje srce. Ostala sam usredotočena na taj scenarij, ali nisam ni sanjala da ću ga jednog dana ja režirati.

Kad je njezin san ipak postao stvarnost, emotivno joj je bilo najteže odabrati glumicu za "njezinu" ulogu, zbog koje se odrekla 5 milijuna dolara:

- Srela sam se s tri glumice, i nakon susreta s Rachel shvatila da je ona osoba kojoj želim povjeriti tu ulogu. Robert (Pattinson, koji će igrati jednog od sinova) pristao je još prošle jeseni, prije nego što se probio sa "Sumrakom", a Hugh (Jackman) pristao je prije par tjedana.

Producenti iz Hyde Park Entertainmenta imaju puno povjerenje u redateljske sposobnosti Madeleine Stowe, kojoj je to redateljski debi, da vlastiti scenarij uspješno ekranizira. Jedino su joj, za svaki slučaj zbog brojnih akcijskih scena, dodijelili kamermana Johna Tolla, koji se vrlo dobro snalazi u snimanju jahanja (snimao je "Hrabro srce" i "Posljednjeg samuraja") pa će joj ako zatreba kod akcije pomoći svojim savjetima.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije