Naslovnica Kultura Knjige

Luko Paljetak gost Zagrebačkih posveta Teatra poezije

Akademik Luko Paljetak prvi je živi pjesnik kojem su posvećene Zagrebačke posvete Teatra poezije Gorana Matovića. Program pod nazivom Singerice pod snijegom održava se u petak u Muzeju Mimara.
22. veljače 2012. u 14:07 0 komentara 1 prikaza
luko paljetak i goran matović
Foto: arhiv

Akademik, pjesnik, prozaik, prevoditelj i lutkar Luko Paljetak bit će prvi živi autor kojem su posvećene Zagrebačke posvete. U dosadašnja tri ciklusa Teatar poezije Gorana Matovića kulturna je poetska zbivanja posvećivao mrtvim velikanima hrvatske književnosti i to u rasponu od Josipa Severa i Miroslava Krleže do Vesne Parun i Vlade Gotovca. Večer “Singerica pod snijegom” posvećen dubrovačkom pjesniku Paljetku održat će se u petak 24. veljače u muzeju Mimara u 20 sati.

Nastupaju Nada Subotić, Ibrica Jusić, Mani Gotovac, Tonko Maroević, Perica Martinović, Jelena Perčin, Nika Burđelez, Darko Matićević, gospar Luko i Goran Matović, inicijator projekta. Matović je istaknuo da između Paljetka i Severa vidi mnoge sličnosti, obojica su po njemu vrsni pjesnici, prevoditelji i nenadmašni govornici. Zagrebačke posvete koje poeziji i pjesnicima prilazi multimedijalno uživaju podršku zagrebačkog Ureda za obrazovanje, kulturu i šport.

Elipso

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.