Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predstava za djecu

Ludorije Antuntuna u kazalištu Žar ptica

23.01.2015., Zagreb - U Zaru ptica odrzana je premijera predstave Kako zivi Antuntun u reziji Helene Petkovic. Photo:Anto Magzan/PIXSELL
Anto Magzan/Pixsell
26.01.2015.
u 10:28

Ante Krstulović sjajan je kao lik iz pjesme Grigora Viteza

Kako od dječje pjesmice napraviti polusatnu kazališnu predstavu u kojoj uživaju djeca od četiri godine, pa i mlađa? Recept je ponudilo Kazalište Žar ptica gdje smo u petak 23. siječnja vidjeli premijeru predstave redateljice Helene Petković. U njenim je rukama klasik Grigora Viteza "Kako živi Antuntun" postao monodrama koja sjajno zabavlja djecu.

Nama odraslima trebala je redateljica da nam pokaže kako Antuntun nije neki čudak, već baš kao svako dijete, iako mrak hvata loncem i ribe uči pjevati. Maleni gledatelji takvu uputu uopće ne trebaju. Oni vide i osjećaju ono što smo mi odrasli putem zaboravili – nevjerojatan svijet mašte u kojem biti različit ne znači biti obilježen, već samo veseliji, razigraniji, maštovitiji... Uz redateljicu sjajan je posao obavio Mladen Vasary koji je osmislio scenski pokret, kombinaciju pantomime i klaunerije. A ono što je naoko tako lako i razigrano, glavnog junaka itekako oznoji. Glumac Ante Krstulović zaista se daje do kraja mališanima, ali i uspomeni na Grigora Viteza. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije