Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova knjiga: Chevy Stevens "Nikad ne znaš"

Lov na oca ubojicu zapravo je priča o bezbrojnim strahovima posvojene djece

Naslovnica knjige
Foto: Arhiva Znanje
08.11.2016.
u 10:27

Kako autorica priču piše u obliku ispovijedi psihoterapeutu, njena junakinja jasno progovara o brojnim emotivnim dilemama takve djece. Potresno je pratiti kako se početno pitanje: zašto me roditelji (posebno majka) nisu željeli pretvara u duboko ukorijenjeni strah: što ako me novi roditelji više ne žele, što ako me vrate...

Mlada žena uoči svoga vjenčane odluči pronaći biološke roditelje ne bi li time razriješila tajnu svog porijekla, jer od djetinjstva zna da je posvojeno dijete. Kada pronađe majku, ona je na grub način odbija, a sljedeća spoznaja još je gora. Majka ju je, naime, rodila nakon što ju je silovao serijski ubojica kojem je uspjela pobjeći. Šokirana junakinja tako su upliće u potragu, ali i lov na višestrukog ubojicu – svog oca. To je najkraći mogući sadržaj romana “Nikad ne znaš” Chevy Stevens (Znanje, biblioteka Knjiga dostupna svima, urednica Nataša Pejić, prijevod Jana Merlin, 29,90 kuna).

Priča, naravno, nije baš tako jednostavna, jer mnogo je tu paralelnih rukavaca i neočekivanih obrata. Autorica se i svojim prvijencem, nagrađivanim romanom “Nestala bez traga”, dokazala kao znalac psiholoških trilera, a način na koji je zaključila ovaj roman zaista će iznenaditi čak i velike poznavatelje žanra psiholoških trilera.

No, ono po čemu je roman “Nikad ne znaš” poseban pozicija je njegove glavne junakinje koja u srž zapleta stavlja mnoga pitanja posvojene djece, posebno one koja tragaju za svojim porijeklom, obitelji, prošlošću... Kako autorica priču piše u obliku ispovijedi psihoterapeutu, njena junakinja jasno progovara o brojnim emotivnim dilemama takve djece. Potresno je pratiti kako se početno pitanje: zašto me roditelji (posebno majka) nisu željeli pretvara u duboko ukorijenjeni strah: što ako me novi roditelji više ne žele, što ako me vrate... Čak i kada se po strani ostavi priča o ocu ubojici i uzbudljivom lovu na njega, ovo je roman koji govori i o mukama ostavljene djece koje su velike čak i kad imaju sreće da odrastaju u obiteljima koje se s mnogo ljubavi brinu o njima te dokaz da za noćnu moru ne treba ubojica, već samo to da nam netko izmakne tlo pod nogama u trenutku kada stignemo na svijet.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije