Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KUĆNO KINO

Ljetna DVD ponuda kreće se od smeća do vrlo jakih filmova

DVDpirati_nnn_kul_230812
arhiva
24.08.2012.
u 16:30

Među videonovitetima su planetarno popularne Igre gladi te spektakl Bijes Titana

U vrijeme kad je bolje biti uz vlastiti klima-uređaj nego na otvorenom, možda poželite nabaviti novi DVD ili Bluray za uživanje u udobnosti svog doma. Srećom, domaći distributeri ovih su dana objavili nekoliko zanimljivih novih naslova.

Darwin i ptica Dodo

Gledateljima zainteresiranima za novosti u domaćoj kinematografiji svakako preporučujemo “Ljudoždera vegetarijanca” Branka Schmidta, beskompromisan, pesimistični film koji prokazuje svu grotesku društvenog i medicinskog sustava u Hrvatskoj.

Na DVD-u su izašli i “Pirati: Banda nepoželjnih”, vrlo zabavan i pametan crtić iz studija Aardman, najpoznatijeg po likovima Wallacea i Gromita.

Film je prepun pametnih znanstvenih i povijesnih referenci koje će sigurno nasmijati upućenijeg gledatelja – od parafraziranja velikih filozofa, preko Kapetanove papige koja je zapravo izumrla ptica dodo, Charlesa Darwina koji neočekivano mijenja smjer radnje, do cijelog niza sporednih likova koji uključuju Jane Austin, Thomasa Edisona, Alexandera Grahama Bella i druge stvarne i književne junake.

Za one mlađe tu je standardni repertoar fizičkih gegova, kao i neki dobro podmetnuti štosevi poput činjenice da je jedan od članova Kapetanove posade zapravo – žena skrivena iza goleme lažne brade!

Za još malo manji uzrast idealni su crtići 101 dalmatinac, čija su oba dijela objavljena u DVD i Bluray izdanju.

Prvi slijedi već dobro poznatu priču o Cruelli De Ville koja otme sve mlade dalmatinske pse u Londonu kako bi od njih napravila bundu.

Nakon uspješnog spašavanja štenaca, drugi dio prati pustolovinu Patcha, malca koji želi po nečemu biti različit od mnogobrojne braće pa se pridružuje svojem omiljenom TV junaku Thunderboltu u misiji spašavanja stvarnoga svijeta.

Poklonike visokobudžetnog trasha možda će zanimati “Bijes Titana”, pseudopovijesni spektakl smješten u staru Grčku, ali onako kako je vidi Hollywood. A da ljeto ne prođe bez daška romanse, tu je “Lov na losose u Jemenu”, ekranizacija istoimenog književnog hita o jemenskom šeiku koji s bizarnim zahtjevom o lovu na losose u njegovoj zemlji zapošljava asocijalnog biologa Alfreda, kojem se u dalekoj zemlji šire osobni vidici.

Ljubavna distopija

Za kraj, tu je i hit “Igre gladi” po istoimenom romanu, o distopijskoj budućnosti u kojoj se mladi bore na život i smrt kako bi donijeli čast svojoj siromašnoj regiji. I pritom, naravno, pronalaze vremena za ljubav.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije