Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjećanja na Liz

Liz Taylor s Burtonom je nakon "Sutjeske" otišla bez pozdrava

'kultura, 23.05.2003. Zagreb,  veljko bulajic - press -- snimio Patrik Macek'
'Patrik Macek'
23.03.2011.
u 16:09

Zbog uloge Tita Richarda Burtona u "Sutjesci", mnogi glumci s naših prostora upoznali su veliku hollywoodsku glumicu i pamte je kao ljubaznu megazvijezdu

Rijetki su glumci s ovih prostora imali priliku upoznati Elizabeth Taylor. Tek oni koji su igrali u filmu "Sutjeska", u kojemu je njezin suprug Richard Burton igrao Josipa Broza Tita. Pred kraj snimanja, Liz mu je došla u posjet, a evo kakve su dojmove glumci stekli o njoj:

Milena Dravić: Idol generacijama, nikoga nije ostavljala ravnodušnim. Bila je najveća umjetnica svih vremena i velika humanitarka. Nisam imala priliku sjediti s njom za istim stolom, protokol je bio strog. Ali bilo mi je dovoljno da sam je upoznala. Bila je gost i na Niškom festivalu filmskih ostvarenja i tamo ju je cijela glumačka ekipa ponovno vidjela. Diva koja zauvijek ostaje u sjećanju.

Relja Bašić: Jedna od najljepših glumica svijeta, koja je živjela s još većim glumcem. U Dubrovniku sam odsjeo u Argentini, a Liz s Burtonom u vili Šeherezada. Vrlo ugodna, šarmantna, ali vidjelo se da je to društvena maska. Kad smo završili snimanje, trebali smo se pozdraviti, oprostiti, a njihov je tajnik došao i rekao da su zauzeti. Iz vile se istodobno čuo lom, svađa, vika. S Burtonom je tada otišla bez pozdrava.

Rade Šerbedžija: Nisam igrao u filmu "Sutjeska", ali Elizabeth je po meni izvanserijska, posebna i čudesno lijepa glumica. Spada u red veličina koje su svojom osobnosti bile veće od onda najvećih filmskih zvijezda. Mislio sam da je njezina ljepota glavni adut, ali me u "Tko se boji Virginije Wolf" iznenadila snagom kojom je parirala Richardu Burtonu.

Neda Arnerić: Glamurozna, malo hirovita nedodirljiva zvijezda ostat će mi u sjećanju kao diva. Baš onakva kakvima ih djeca zamišljaju: našminkana, dotjerana, plijenila je pažnju gdje god se pojavila. Snimali smo "Sutjesku", a ona je došla posjetiti supruga. Samo rukovanje i pogled na nju bilo je dovoljno da je pamtim kao veliku divu.

Veljko Bulajić: Medijima izuzetno zanimljiva osoba zbog burnog ljubavnog života. No osim toga, Elizabeth je bila izuzetno talentirana, velika glumica. Njezin odlazak je značajan gubitak u svijetu filma i žao mi je što je nisam imao priliku upoznati.

Duško Valentić: Upoznao sam je u Dubrovniku, bila je s našim ljudima koji su me predstavili kao mladog glumca. Iznimno ljubazna megazvijezda, koja se toplo nasmijala kad sam joj poljubio ruku. Vjerojatno je to zaboravila već sljedećeg trenutka, ali ja pamtim simpatije s kojima je gledala mene, koji tek ulazi u svijet filma. I taj smijeh i nekoliko njezinih kurtoaznih riječi tipa "Drago mi je".

Komentara 2

OB
-obrisani-
19:34 23.03.2011.

hehe kako ljudi koji nemaju pojma o njoj i nisu je usistinu ni upoznali i nisu ni pricali sa njom daju utiske. ovi nasi glumci su smijesni i samo dokazuju kako su jedne velike nule i kopije velikih glumaca i velikog show-biza koji je krenio iz holywooda!

JU
juma
21:20 23.03.2011.

Relja Basic prica: U Dubrovniku sam odsjeo u Argentini, a Liz s Burtonom u vili Šeherezada. Vrlo ugodna, šarmantna, ali vidjelo se da je to društvena maska. Kad smo završili snimanje, trebali smo se pozdraviti, oprostiti, a njihov je tajnik došao i rekao da su zauzeti. Iz vile se istodobno čuo lom, svađa, vika. S Burtonom je tada otišla bez pozdrava. Ocito je i velika diva Liz Taylor podlegla sarmu velikog zavodnika gospona Fulira. Ipak je on previse fin da bi se time hvalisao i dami makar i posmrtno priredio neugodnosti, no ove tri recenice govore sve....Poslije se Burton poput jadnog Franje napio do besvijesti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije