Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Proglašeni najbolji

Lezbijska drama nagrađena Zlatnom palmom u Cannesu

cannes
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
26.05.2013.
u 21:32

Svečanom dodjelom nagrada završio je 66. filmski festival u Cannesu

Film Blue is the Warmest Colour (Plava je najtoplija boja), ljubavna priča između dvije mlade francuske žene, osvojio je Zlatnu palmu za najbolji film na filmskom festivalu u Cannesu. Lezbijska drama privukla je pozornost zbog eksplicitnih scena seksa, kao i zbog hvaljenih izvedbi glumica Adele Exarchopoulos i Lee Seydoux.

Holivudski veteran Bruce Dern proglašen je najboljim glumcem za ulogu u filmu Nebraska.

Francuska glumica Berenice Bejo, poznata po ulozi u prošlogodišnjem dobitniku Oscara nijemom filmu Umjetnik, osvojila je nagradu za najbolju glumicu za ulogu u filmu Past (Prošlost). Obiteljsku dramu snimio je iranski redatelj Asghar Farhadi kao nastavak na svoju dramu iz 2011. Nader i Simin se rastaju, koja je dobila Oscara kao najbolji film na stanom jeziku.

U konkurenciji filmskog festivala u Cannesu bilo je dvadeset filmova.

Ovogodišnjim žirijem predsjedao je američki redatelj Steven Spielberg, a u žiriju su još bili i redatelj Ang Lee, glumica Nicole Kidman i oskarovac Christoph Waltz.

>>Novi filmovi braće Coen i R. Polanskog spremni za Cannes

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije