Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
40 godina umjetničkoga rada Vitomire Lončar

"Leticija i Ljublist" - još samo 18 izvedaba!

Predstava
Foto: PR FOTO
1/4
04.11.2015.
u 14:10

Naša "Leticija i Ljublist" kojom Vitomira Lončar obilježava 40 godina umjetničkoga rada, dočekana je stajaćim ovacijama publike na premijeri 15. listopada. Frenetičnim aplauzom i iskrenim oduševljenjem publike popraćene su i reprizne izvedbe, a do sada objavljene kritike su uistinu fantastične!

Vitomira Lončar kao Leticija Douffet i Jasna Bilušić kao Lotte Schön

Već dugo nisam vidjela Vitomiru Lončar na sceni kao glumicu i tek, gledajući je, shvatila sam koliko mi nedostaje jer je ona samosvojan glumački glas na našoj sceni. Ona, naravno, glumi Leticiju. Vitomira ispunjava svoj lik do kraja žarom koji Leticija ima kao ekscentrična osoba, gorljivosti i predanosti ideji koja joj padne na pamet. A kad pomisliš da je egzaltiranost manira – Vitomira Lončar odigra scenu loma i tuge junakinje sklupčane u suzama. I tada shvatiš koji je to širok raspon emocija odigran pred tvojim očima – od ludila neprestanog zanosa i adrenalina, preko oštre ljutnje do ove potpune tuge – nešto što samo velike glumice mogu izvesti.
Sanja Nikčević (www.bitno.net)

Vitomiri Lončar uloga eksplozivne i zanosljive Leticije, ujedno i stručnjakinje za renesansnu kuhinju, stoji kao salivena. Nema nijednog momenta u kojem nas ne šarmira svojom preobilnom i znalački nijansiranom teatralnošću, bilo da igra razočarane, prkosne, herojske ili bespomoćne intenzitete Leticijinog burnog unutarnjeg svijeta. Ako je glavni kriterij glumačkog umijeća stupanj do kojeg glumica može povjerovati i istinski se predati svojoj maloj fikciji na sceni, onda je Vitomira Lončar sasvim sigurno jedna od najmoćnijih i najsugestvnijih domaćih glumica. Jer njezina je vjera u lik nesalomiva. Samim time je i zarazna.
Nataša Govedć (Novi list)

U ulozi Leticije Douffet Vitomira Lončar odbacila je sve tuge, borbe, bolesti, nesreće i pritiske javnosti u borbi za kazalište i potpuno se prepustila glumačkoj igri i radosti stvaranja. Pokazuje eruptivnu glumačku energiju, maksimalnu radost igre, duhovitost i glumačku inteligenciju, sjajan izgovor opsežnoga teksta, odbacuje sve konvencije i stereotipe. (...) U glumačkoj izvedbi briljira i Jasna Bilušić kao u prvi mah hladna i činovnički zakočena Lotte Schoen: minimalističkim glumačkim preobrazbama, sjajnom mikroglumom, u scenama skupa s Vitomirom Lončar pokazuje veliku snagu „prosvjetljenja, poduke i podignuća“ svijesti o povijesti i sadašnjosti.
Mira Muhoberac (Vijenac)

Vitomira Lončar se odlično snalazi u ulozi Leticije, što je možda najlakše prepoznati u njenome žaru prema teatru i povijesti kojeg s lakoćom ugrađuje u svoj lik. No, također uspješno ocrtava i Leticijine stanovite karakterne nedostatke kao što je zanesenjaštvo i pomalo naivna percepcija svijeta koja iz toga proizlazi. Jasna Bilušić u ulozi Lotte pokazuje se jednako sposobnom glumicom koja s lakoćom, i ako možemo reći prirodnošću, uprizoruje elegantnu i strogu zaposlenicu Zaklade za zaštitu spomenika, koja se pokazuje poprilično uštogljenom u bilo kakvoj neformalnoj interakciji. Prvi je ovo puta da su se spomenute glumice našle zajedno na pozornici, a njihova izrazita uigranost samo svjedoči o glumačkom iskustvu. Leticija i Lotta dominiraju većim dijelom predstave svojim stihomitijskim obračunima, ali i osobnim ispovijestima te su u svim segmentima uvjerljivo dočarane na pozornici.
Marko Vrančić (www.ziher.hr)

Budući da je predstava očito rađena ne samo povodom četrdesete godišnjice umjetničkog rada Vitomire Lončar, nego uvelike i za nju, lijepo je vidjeti da glumica u izvedbi uistinu uživa, predajući se liku u potpunosti. Predstava je solidna, a izvođačice su svakako napravile velik i kvalitetan posao te će naići na pozitivnu recepciju kod ljubitelja tradicionalnog pristupa kazalištu koji je do 29. studenoga mogu pogledati na jednoj od ukupno trideset planiranih izvedbi.
Ana Fazekaš (www.kazaliste.hr)

Nazovite 01 4683-944 ili rezervirajte ulaznice online i osigurajte svoje mjesto u gledalištu još danas!

Cijena ulaznice: 80,00 kuna
Skupni posjet: 70,00 kuna (20 gledatelja i više)
Za umirovljenike i studente: 60,00 kuna
Petkom uz Diners club karticu cijena ulaznice je 50,00 kuna!

Nakon predstave gledatelji dobivaju čašu besplatnog pjenušca, Vivat fina vina.

Četvrtkom u cijenu ulaznice uključeno čuvanje djece u Educareni, Centar Kaptol.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije