Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijera

Lepršava i poučna dječja predstava za odgoj budućih ljubitelja opere

Foto: HNK Zagreb
06.03.2018.
u 16:10

U prilagođenom foajeu HNK Zagreb premijerno je izvedena predstava “Vještica Hillary i uvrijeđeni kontrabas” Kreše Dolenčića

Nakon što zagrebačko Hrvatsko narodno kazalište već punih osam godina izvodi omiljenu predstavu za djecu “Vještica Hillary ide u operu”, u nedjelju je popularna “Hillary” dobila i svoj nastavak.

U prilagođenom foajeu HNK premijerno je izvedena predstava “Vještica Hillary i uvrijeđeni kontrabas” Winfrieda Radekea i Petera Lunda u razigranoj režiji iskusnog Kreše Dolenčića. U ulozi neodoljivo simpatične vještice Hillary nastupila je glumica Mirta Zečević, ulogu primadone Marie Bellacante otpjevala je i ležerno odglumila nacionalna prvakinja, sopranistica i dalje moćnog glasa Ivanka Boljkovac, u ulozi poslužitelja orkestra gospona Pulteka čuli smo i vidjeli tenora Tvrtka Stipića, dok je u ulozi inspicijentice nastupila Aleksandra Ćorluka.

Jednostavan i poučan sadržaj ove lepršave i nepretenciozne predstave više je nego dobrodošao za odgajanje i inicijaciju budućih posjetitelja opernih predstava. Predstava “Vještica Hillary i uvrijeđeni kontrabas” može se pohvaliti i prekrasnim kostimima koje potpisuje Tea Bašić Erceg i spretnom scenom koju potpisuje Irena Kraljić, a treba zapisati i da je za scenski pokret zaslužna Mirna Sporiš, da je tekst na hrvatski prevela Helena Lucić Šego, a da je dramaturginja bila Dina Vukelić.

Da predstava “Vještica Hillary i uvrijeđeni kontrabas” ima i neke skrivene adute za stariju populaciju, pobrinula se Ivanka Boljkovac veličanstveno otpjevavši nekoliko taktova iz Verdijeve “Aide” podsjetivši publiku na svoj osebujni glas koji se prerijetko čuje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije