Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncert pobjednika natjecanja Papandopulo

Leon Košavić i Petar Klasan nastupili u dvorani Lisinski

Leon Košavić
Foto: Borna Filić/PIXSELL
09.11.2013.
u 10:21

Simfonijskim orkestrom HRT-a dirigirao je maestro Vladimir Kranjčević

Uz Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem maestra Vladimira Kranjčevića u četvrtak, 7. listopada, u Lisinkom su nastupila dvojica pobjednika 2. Hrvatskog natjecanja mladih glazbenih umjetnika Papandopulo.

Mozartovim i Bellinijevim arijama predstavio se bariton Leon Košavić, dobitnik prve nagrade u kategoriji solo-pjevanja, mladi umjetnik koji trenutno predstavlja jednu od najvećih nada hrvatske operne scene.

Pijanist Petar Klasan, koji je svojedobno slovio za čudo od djeteta, a sada se razvija u umjetnika čije vrijeme na koncertnim podijima također tek dolazi, kao pobjednik u svojoj kategoriji svirao je Prvi koncert za klavir i orkestar Petra Iljiča Čajkovskog. Snimku Klasanove izvedbe, kao i razgovor s mladim pijanistom u nedjelju, 10. studenog, od 20 sati možete čuti u emisiji "Klasična večer zagrebačkih šišmiša" na Trećem programu Hrvatskog radija.

Natjecanje u organizaciji Instituta hrvatske glazbe prvi je put održano prošle godine, a ovogodišnje drugo izdanje održano je krajem rujna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije