Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KLASIČNA GLAZBA

Legende Jordi Savall i Nigel Kennedy na Festivalu Kvarner

kvarner_nnn_kul_300512
arhiva
30.05.2012.
u 14:24

U Hrvatskoj nastupa iznimno traženi ansambl L’Arpeggiata koji je osvojio Europu, no u nas još nisu dovoljno poznati

Treća Beethovenova simfonija – Eroica i Drugi klavirski koncert Sergeja Rahmanjinova otvorit će u petak 1. lipnja u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner novo izdanje Festivala Kvarner u Opatiji. Austrijski dirigent Michael Fendre kao umjetnički ravnatelj okupio je do sada najelitniju skupinu glazbenika i pripremio vrlo ambiciozan, privlačan i raznolik program. U Opatiji se za prvi koncert već danima spremaju ponajbolji mladi glazbenici sa svih strana Europe odabrani za članove orkestra Purpur uz koji će kao solistica nastupiti sjajna hrvatska pijanistica Martina Filjak.

 Već druge večeri u Kristalnoj dvorani nastupa znameniti Jordi Savall, jedan od najvećih glazbenika današnjice, osobito na polju rane glazbe. Za nastup u Opatiji on je sa svojim ansamblom Hesperion XXI pripremio poseban program tradicionalne glazbe Mediterana pod naslovom Mare nostrum. Na kraju prvog festivalskog vikenda, u nedjelju 3. lipnja, nastupit će u Hrvatskoj još nedovoljno poznat, no u Europi već iznimno traženi ansambl L’Arpeggiata s programom pod naslovom All’improvviso, koji obećava odličnu glazbenu zabavu s vrsnim umjetnicima. Festival se potom nastavlja 7. lipnja gostovanjem ansambla Accordone, koji donosi uličnu glazbu kraljevine dviju Sicilija, a već u petak 8. lipnja sa svojim kvintetom gostuje još jedan veliki virtuoz i improvizator, violinist Nigel Kennedy. Opatija u velikom stilu otvara festivalsku sezonu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije