Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
peti vip jazz festival

Legendarni saksofonist Sonny Rollins esencija je glazbe

rollins
pixell
06.11.2009.
u 16:00

Američki tenor saksofonist Sonny Rollins opravdao je sve panegirike koji ga prate u višedesetljetnoj karijeri, a u Lisinski je došao iz pariške Olympije.

Publika je doslovno ispunila svaki kutak Lisinskog kako bi uživo slušala legendu jazza. Američki tenor saksofonist Sonny Rollins opravdao je sve panegirike koji ga prate u višedesetljetnoj karijeri.

U Lisinski je došao iz pariške Olympije, iz Lisinskog otišao u salzburšku veliku festivalsku dvoranu. Zahvaljujući Draženu Kokanoviću i petom VIP Zagreb jazz festivalu, pohodio je i Zagreb, pokazavši da i dalje svoj saksofon svira suvereno i s rijetkom muzikalnošću. Bez obzira na to što svira, Rollins je glazba ili njezina esencija.

Odjeven u jarkocrvenu košulju, s crnim rupčićem, ni na trenutak se nije udvarao publici, nego je, unatoč teškoćama u hodu, bio spreman i na čaroban ples u melodičnijem dijelu programa. Ali i Rollinsov sekstet - Bobby Broom, gitara, Clifton Anderson, trombon, Bob Cranshaw, bas, Kobie Watkins, bubnjevi i Victor See Yuen, udaraljke - zavređuje pljesak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije