Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
studio berlin

Legendarni berlinski noćni klub Berghain postaje umjetnička galerija

Foto: Britta Pedersen/DPA/Pixsell
18.08.2020.
u 11:58

Legendarni berlinski noćni klub Berghain zatvoren je zbog pandemije te će postati umjetnička galerija.

Legendarni berlinski noćni klub Berghain trenutno je zatvoren zbog pandemije. No, dok restrikcije ne popuste i partijaneri se ne vrate u glavnu rezidenciju elektroničke glazbe u Europi, postat će umjetnička galerija.

Na 35000 kvadratnih metara prostora te bivše elektrane u Istočnom Berlinu, bit će izloženi radovi više od 80 umjetnika nastali tijekom karantene. Među njima su i svjetski poznati Olafur Eliasson, Cyprien Gaillard te Tacita Dean, a izlagat će se fotografije, skulpture, slike, videoradovi...

Projekt nazvan Studio Berlin, pokrenut u suradnji s kolekcionarom Christianom Borosom bit će otvoren za javnost od 9. rujna. Za razliku od Berghaina, koji je poznat po strogim pravilima i odbijanju posjetitelja na ulazu, ovdje upad nije lutrija - ulaznice se mogu rezervirati preko interneta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije