Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNK Zagreb

Lady Gaga u operi? Ne – Dubravka Šeparović Mušović!

Dubravka Šeparović Mušović
23.05.2013.
u 11:33

Mediji su brojnim informacijama o modi učinili dosadnim klasično odijevanje na sceni, pa je potrebno i vizualno biti zanimljiv gledatelju kako bi pažljivije slušao glazbu

– Biti Lady Gaga u operi, tako sam zamislila svoj koncert posvećen velikoj našoj opernoj zvijezdi Milki Trnini – otkriva naša operna prvakinja Dubravka Šeparović Mušović tajnu svoga izgleda na koncertu u Glazbenom zavodu u partnerstvu s pijanistom Đorđem Stanettijem.

– Trnina je uglavnom pjevala Wagnera. K tome bila je doista avangardnog duha, “otkačena”, što me navelo na ideju da odstupim od očekivanog imidža operne pjevačice obično opremljenog čipkom, krinolinom... Složile smo se oko toga ja i kostimografkinja i dizajnerica Dženisa Pecotić. Htjela sam u stilu Lady Gage odjenuti odijelo s uskim hlačama i zakovicama, s napadnim štikletama, ali zaključile smo da to ne bi bilo dobro zato jer je program vrlo ozbiljan. Zato je Dženisa dizajnirala crnu haljinu s gornjim dijelom poput jednostavne crne majice, s donjim dijelom različitih dužina koje dopiru iznad gležnjeva. Uz to sam odjenula bikerske crne čizme. Cijelim sam svojim stylingom htjela biti u dosluhu s onim što pjevam. Na tu haljinu dolaze razni metalni remeni, a ovisno o repertoaru, poigravamo se i s dva tipa podsuknje – kaže naša sugovornica, poznata po zahtjevu da njezin modni izgled mora pratiti i izražavati djelo autora kojeg pjeva.

– Mediji su brojnim informacijama o modi učinili dosadnim klasično odijevanje na sceni, pa je potrebno i vizualno biti zanimljiv gledatelju kako bi pažljivije slušao glazbu – vjeruje Dubravka.

Podsjetila nas je i na neobičnu činjenicu: Milka Trnina, čiju je 150. obljetnicu rođenja slavio i ovaj koncert, nije ostavila zvučnog zapisa za sobom! Nas je to zgrozilo, ali Dubravka Šeparović Mušović kaže kako joj je to i najdraže kod Milke Trnine. – Nije sačuvan ni jedan snimak njezina glasa, a i ono što je bilo snimljeno ona je uništila. To je svakako poruka. Slušajući velike operne face počinjemo ih nesvjesno oponašati, gubeći time svoj pjevački identitet. No ne postoji način da bi itko mogao imitirati Milku Trninu, pa eto ni ja! – kaže naša diva.

Osim njezina “prijevoda” Milke Trnine u novo modno doba, na sceni je Trninu “preveo” i ugledni akademski kipar Ante Rašić: za pozornicu je oblikovao svoju viziju Trnine u obliku čeličnoga stupa čiji skulptorski oblik definiraju brojna ogledala pročvršćena za njega.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije