Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Snimka baleta

Labuđe jezero s Rudolfom Nureyevim i Margot Fonteyn

Rudolf Nureyev
arhiva VL
05.12.2011.
u 12:34

Multipleksi CineStar u utorak 6. prosinca prikazuju upravo "Labuđe jezero - posveta legendama". Jedinstvena je to prilika da uživate u najboljem Labuđem jezeru ikada otplesanom

Postoje dvije legendarne verzije Labuđeg jezera. Jedna je nadasve moderna i potpisuje je koreograf Matthew Bourne. Riječ je o svojevrsnoj inverziji, jer sve uloge labuda ovdje plešu muškarci, a priča je ispričana u maniri "kako posesivna majka uništi sina jedinica". 

No, najklasičnija i najpoznatija verzija Labuđeg jezera, baleta zbog kojeg djevojčice obuju baletnu špicu, ona je iz 1966. godine - Labuđe jezero koje su otplesali Rudolf Nureyev i Margot Fonteyn. Tu savršenu izvedbu svjetski slavnog baleta prate nebrojene legendarne priče. Naime, upravo nakon ovog baleta svijet je bio prepun tračeva o velikoj ljubavnoj romansi dvoje umjetnika. Na žalost svih romantika, fatalna ljubav je postojala samo na sceni, ali baletni svijet će za sva vremena pričati priču o velikome ruskom plesaču (vjerojatno najvećem kojeg je svijet ikada vidio) koji je prebjegao na Zapad, postao svjetska zvijezda i pružio novu plesačku mladost Margot Fonteyn, velikoj balerini koja je tada već bila pri kraju svoje karijere.

Ta legendarna baletna predstava sada je dostupna brojnim gledateljima. Naime, Multipleksi CineStar u utorak 6. prosinca (u 20 sati) prikazuju upravo "Labuđe jezero - posveta legendama". Jedinstvena je to prilika da uživate u najboljem Labuđem jezeru ikada otplesanom, onom iz Bečke opere. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije