Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNK Osijek

La Boheme otvara sezonu, prvi puta igra i satirični kolaž 'Harmsijek' D. Harmsa

V.d. intendanta HNK Osijek Miroslav Čabraja
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
30.09.2014.
u 11:34

Noćnu scenu “osvježit” će dramska premijera “260 dana” Marijana Gubine te moderni balet “Fortuna”. Premijerne naslove u glazbenom dijelu obogatit će Mozartov “Don Giovanni” te balet “Vragolasta djevojka” kojim će plesna skupina obilježiti 20-godišnjicu svojeg rada.

Puccinijev “La Boheme” otvorit će sezonu novih naslova u osječkom HNK-u. Niz će se nastaviti s četiri dramske, još dvije glazbene i isto toliko naslova koji će se postaviti na Noćnoj sceni. Svojevrsni je to dug, kako ističu kazalištarci, njihovim pretplatnicima i publici.

- Postavili smo šareni repertoar koji mogu pogledati ljudi od 7 do 77 godina - opisuje v.d. intendanta osječkog HNK Miroslav Čabraja.

Sezona je otvorena tradiconalnim Kazališnim rujanskim Klikom, gdje Osječani po popularnim cijenama imaju prilike pogledati prošlosezonske uspješnice. Na programu su mjesto pronašla i dva gostovanja - virovitičkog kazališta s predstavom “Mačka na vrućem limenom krovu” Tennesseeja Williamsa i Narodnog pozorišta Subotica s Nušićevom komedijom “Mister Dolar”.

- Publika će na taj način moći vidjeti kako su Nušića i Williamsa postavila druga kazališta jer će isti autori biti i na repertoaru osječkog HNK-a - najavio je Čabraja.

Dok će idućeg travnja na daskama zaigrati satirična komedija Branislava Nušića “Sumnjivo lice” u režiji Olivere Đorđević, dramsku sezonu će u lipnju zaključiti “Staklena menažerija” Tennesseeja Williamsa u režiji Saše Božić. Publika će do tada imati prilike pogledati i Krležin “Vučjak” čiju režiju potpisuje Zlatko Sviben, a kojim će se označiti tri događaja - obljetnica osječkog HNK-a, 25. obljetnica Krležinih dana te 100. godina od izbijanja Prvog svjetskog rata kojega Krleža tematizira u svojem “Vučjaku”.

Prvi puta pred Osječanima zaigrat će i satirični kolaž “Harmsijek” D. Harmsa. Noćnu scenu “osvježit” će dramska premijera “260 dana” Marijana Gubine te moderni balet “Fortuna”. Premijerne naslove u glazbenom dijelu obogatit će Mozartov “Don Giovanni” te balet “Vragolasta djevojka” Ferdinanda Herolda i Petera Ludwiga Hertela kojim će plesna skupina obilježiti 20-godišnjicu svojeg rada.

>> Intendant osječkog HNK moći će biti i stranac, ali mora znati hrvatski

>> Izglasan Zakon o kazalištima, HNS Osijek dobiva v.d. intendanta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije