Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kultura promjene

Kustosica Joanna van der Zanden u Zagrebu predstavlja Platform 21

Joanna van der Zanden
Arhiva VL
27.01.2011.
u 16:19

Njen "manifest popravljanja" s interneta je u samo nekoliko tjedana preuzelo više od milijun ljudi

U sklopu postfestivalskih događanja Velesajma kulture SC-a u Zagrebu gostuje Joanna van der Zanden, hvaljena nezavisna kustosica i kreativna direktorica na interdisciplinarnim dizajnerskim projektima iz Nizozemske. 

Do siječnja 2010. bila je umjetnička direktorica Platforma 21, inkubatora za novi dizajn-centar u Amsterdamu, gdje je započela poznate projekte poput Platform 21 = Hacking IKEA i Platform 21 = Repairing. U sklopu projekta Repairing nastao je i Repairing Manifesto, "manifest popravljanja" koji je u samo nekoliko tjedana od izdavanja s interneta preuzelo više od milijun ljudi.

Posebno ju zanimaju novi kulturni formati koji širu javnost involviraju u kustoske procese istraživanja i stvaranja. Njezino je mišljenje da bi kulturni centri trebali funkcionirati kao katalizatori stimulacije kritičkog i kreativnog mišljenja. 

U Zagrebu će od sutra do 1. veljače održati radionicu za mlade kustose s fokusom na mogućnosti oživljavanja zagrebačkog MM Centra. Predavanje za javnost održat će u petak, 28. veljače u 19 sati u Galeriji SC.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije