Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vitomira Lončar o Slamci spasa
Povratak na članak

Kulturu nam vode interesne skupine

Vitomira Lončar o kulturnoj politici, prestanku pisanja bloga Slamka spasa...

Komentari 15

MO
mobitel20
13:59 17.03.2016.

E vuse je nece voditi interesne skupine ! Problem hrvatskog naroda je taj sto manjina tzv. prohrvatskih kulturnjaka kada je ta opcija na vlasti, "kolegijalno" financira i podupire neojugoslovenski svjetonazor, a kada su oni na vlasti, onda uvode cisti totalitarizam! Iskljucivost , po uzoru na svoje bioloske ili mentalne komunisticke oceve ! Za javnost,domacu i svjetsku, komunizam su samo zamjenili ultraliberalizmom(kojeg ne provode u praksi) a bratstvo i jedinstvo mantrom o multukulturalizmu kao "svetoj" ideologiji. Oni su politicni i to pokazuju u svakoj svojoj izjavi, u cjelokupnom repertoaru, izborom tema...nerijetko i krivotvore cinjenice pozivajuci se na "umjetnicke slobode"...Nazalost, osobe poput Vitomire slijepe su na te pogubne procese, misle da je sve u novcu...dosta toga jest, ali ne sve...i onda "polude" kada one nisu u poziciji (ocekivane) moci...Hasanbegovic je doveden da prekine taj antihrvatski zacarani krug i da istisne interesne skupine ! Bas suprotno od onog sto insinuira Vitomira...nema vise trgovine "ala Biskupic" ! Pa zar je slucajno da Frljic i Viskovic hvale Biskupica...a ta,mozda dobra namjera,dovela nas je do totalne,bezobrazbe kulturno-medihske okupacije tih neojugoslovenskih talibana. Zato, dozovite se pameti gospodjo, zatomite tastinu i pogledajte hrvatsko drustvo malo sire od vlastitih skucenih interesnih pogleda ! Da, skucenih, ma koliko si vi utvarali da su beskrajno siroki i da obuhvacaju cijeli svijet !

VL
MI
Mimizo
19:47 17.03.2016.

pa jel nije ona otišla u kinu šta čeka kada će joj tamo biti bolje

VL
MO
morituriite
14:41 17.03.2016.

Kmečanje i lijevih i kvazi desnih samo pokazuje da je ministar Hasanbegović pravi čovjek na pravom mjestu. Da je bilo tko drugi postavljen na to mjesto, sve bi i dalje bilo po starome. Da su nesuđena ministrica Anja Šovagović, kojoj je sada taština povrijeđena, i njena nesuđena zamjenica Vitomira Lončar ili neka druga zasjele u fotelje sve bi i dalje bilo isto samo sada s drugačijim predznakom. A i ljevičari "antifašisti" ne bi ovoliko kmečali jer bi "dobra" ministrica Anja i njima sipala nešto love, a svojima malo više. Ali toga više neeeeeema niti će biti. Nema više umreženosti i dodjeljivanja novčanih sredstava preko poznanstava, prijatelja, rođaka, baba, dida i sl. Interesnim skupinama je s ministrom Hasanbegovićem konačno došao kraj! Puna i apsolutna podrška našem ministru. A kome se ne sviđa, neka cvili i kmeči...demokracija je. A može potražiti sreću i novce negdje drugdje.

VL
Avatar Getrib
Getrib
16:27 17.03.2016.

Vitomiri Lončar, velikom domoljubu, nisu smetale interesne skupine kada se je krčmila imovina koju su stvorile ranije generacije i kada je od domoljublja imala koristi.

VL
IV
ivanvladoci
12:36 17.03.2016.

Frljićeva odvjetnic za napad na Hasanbegovića, htjela bi se dočepat sise, cijeli život danguba, uz dužno poštovanje na bolisti s kojom živi.

VL
BA
bakulušić
20:57 17.03.2016.

Gospođa Lončar odlazi u Kinu. Bit će to još jedno razočaranje. Da bi pronašla ono što je u Zagrebu imala prije dolaska ministra Hasanbegovića, mora otići u Sjevernu Koreju.

VL
HA
hashim
15:23 17.03.2016.

Slamke više nema, ali berača banana i dalje ima. Mašala!

VL
KU
kunigunda
21:21 20.03.2016.

vitomira , pa zar još nisi u Kini ja sam mislila da si već postala njihova velika zvijezda a kaj si takva uvijek netko dobije , više dobije onaj koji ne trči za novcem jer se iznenadi kad novac dođeođe ,onaj koji u sve ulazi s računicom ionako nikad neće biti zadovoljan sad se vidi da bi bilo grozno da ste ti i anja ušli u to ministarstvo misliš da je to vaša prćija pa se sad ljutiš neka nama hasanbegovića a tebi dobar posao u kini

VL
B7
b7
06:45 18.03.2016.

Eto, javili su se mnogi koji su Slamku čitali, svatko na svoj način doduše. Banane na padaju sa grana, vješti se penju i beru ih , kako beru tako ih jedu , tu je kraj misaonog procesa te skupine.

VL
IV
IvanXXIII.
14:02 17.03.2016.

Uistinu, kulturu vode interesne skupine, ne samo u Zagrebu. Interesi tih skupina dakako nisu uopće kulturni. Oni su u oblasti besramnog arčenja javnog novca. Svak onaj koji se usudi to makar samo i primijetiti riskira sudski progon. Slamka spasa uporno je dokazivala tko vuče konce; ma što konce, prave debele konopce. Gospođa Lončar obustavila je svoj blog. To svakako izaziva provale radosti u našim "interesnim zajednicama". Ipak, čak i u našoj defektnoj demokraciji nisu iscrpljena sredstva da se kaže istina. I u tom pogledu, prestanak Slamke neće interesnim skupinama donijeti neke posebne olakšice.

VL
SM
stari_mačak
11:29 19.03.2016.

Postoje tri skupine kultrunjaka; prva i druga su one koje se guraju pod stranačke skute ne bi li se nekako uhljebili i dočepali love poreznih obveznika, a treća su slobodni umjetnici koji imaju svoj dignitet ali zbog toga puše (i piju). Gospođa Lončar pripada lijevom klanu i da je on dobio izbore njoj bi osvanulo sunce; u isto vrijeme se ista stvar dogodila gospođi Šovagović - obećano joj je ministarsko mjesto pa su na njega onda stavili poslušnijeg i lojalnije (čitaj: time i blesavijeg). Tako se to radi. Jedino ne razumijem ove jadnike zadojene domoljubljem i sličnim sranjima kojima u glavi osim šahovnice i mržnje prema bivšoj državi vlada zrakoprazan prostor. Nitko ih ne treba i nitko ih ne zove, a luzeri se uvijek pojavljuju niotkuda :)

VL
Avatar Sandra  Gojani
Sandra Gojani
14:54 17.03.2016.

Bravo Vitomira, neće biti isto bez Vas :)

VL
MI
miso
13:45 17.03.2016.

Bravo Vitomira. Jedina ste prava na kazališnoj sceni. ... Jeste li izrazili sućut nesuđenoj ministrici Švvagović-Despot? ... Kažu da ju Sokol nije volio! Šta se uopće brukala i sebe i struk! ... Da ste mi živa i zdrava!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.