Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vruća glazbena jesen

Kultni The Human League 12. studenog u zagrebačkoj Tvornici

Odmor reprezentacije
Goran Stanzl
10.10.2011.
u 12:35

Kultni britanski synthpop-sastav koji je 80-ih žario i palio glazbenom scenom u dobroj formi i pun elana publici će predstaviti novi album Credo koji je izašao ovog proljeća.

Vruće, plesno i pomalo nostalgično bit će u zagrebačkoj Tvornici kulture 12. studenog kada na pozornicu izlaze The Human League. Kultni britanski synthpop-sastav koji je 80-ih žario i palio glazbenom scenom u dobroj formi i pun elana publici će predstaviti novi album Credo koji je izašao ovog proljeća.

Brzi i žestoki, pomalo drugačijeg zvuka, ali i dalje prepoznatljive elektronike sa zavodljivim vokalima publici će predstaviti novi studijski album Credo koji je izašao ovog proljeća. Na zagrebačkoj pozornici pojavit će se Philip Oakey, Susan Ann Sulley i Joanne Catherall koji su i u zlatno doba benda od 1980. do 1985. bili dijelom sastava, tada još uz Phillipa Adriana Wrighta, Joa Callisa te Iana Burdena.

I kritika i publika pozdravile su novi-stari elektrozvuk The Human Leaguea, no ono po čemu će ostati zabilježeni u glazbenoj povijesti njihovi su hitovi iz 80-ih "Don't you want me“, "Tell Me When", "Human", "Together in Electric Dreams" i drugi.

Za publiku koja je odrastala na novovalnom zvuku osamdesetih i za mlađe generacije koje su se navukle na zvuk sintesajzera koje su upravo The Human League lansirali u glazbenu orbitu, Tvornica kulture 12. studenog događaj je koji već sada treba upisati u rokovnike.

Ne treba zaboraviti napomenuti da je upravo njihov inovativni zvuk usmjerio glazbenike poput Madonne, Mobyja, sastava Pet Shop Boys, La Roux i drugih na njihovu glazbenom putu.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije