Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sony world photography awards

Kukci, distopije, pošasti - pogledajte pobjedničke fotografije prestižnog svjetskog natječaja

10.06.2020.
u 11:31

Objavljeni su pobjednici Sony World Photography Awardsa.

Zaštita prirode i borba za preživljavanje u svim svojim oblicima obilježili su ovogodišnji Sony World Photography Awards, možda najpoznatiji svjetski fotografski natječaj koji je upravo objavio laureate u ključnim kategorijama. Među nagrađenima brojne su slike ljudi s maskama, ali one nemaju veze s pandemijom koronavirusa, nego sa zagađenjem i borbom protiv drugih pošasti poput ebole, zabilježenom na fotografijama Hugha Kinselle Cunninghama nagrađenog u kategoriji “Otkrića”.

Prizori iz Blade Runnera

Prateći Sonyjev ugledni natječaj, iz godine u godinu zaista otkrivamo nove fotografske talente i pratimo već etablirane autore, a nerijetko otkrivamo i nepoznato o svijetu koji nas okružuje. Zanimljivo je, primjerice, kako u vijetnamskom gradu Hanoiju brojne trgovine posluju direktno s motora, koje grad planira zabraniti do 2030., u nadi da će time smanjiti zagađenje zraka. Sjajna fotografija finalista Jona Enocha prikazuje prodavača zlatnih ribica u prizoru koji podsjeća na svijet Blade Runnera, gotovo nezamislivom na europskim ulicama.

Stotine makrofotografija

Sonyjev natječaj podsjeća nas i koliko je fotografija napredovala napretkom tehnologije. Adalbert Mojrzisch osvojio je treće mjesto u kategoriji fotografija prirode svojim detaljnim portretima insekata, nastalima spajanjem stotina makrofotografija.

U kategoriji sporta prvo mjesto osvojili su grupni portreti senegalskih hrvača, koji u Africi imaju status superzvijezda važnijih od nogometnih prvaka. Autor im je Ángel López Soto.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije