Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo u KNAP-u

KUFER-ova žestoka satira "Idi negdje drugdje"

Scena iz predstave
Foto: Arhiva KNAP
16.02.2016.
u 13:08

U predstavi ne postoje jasni dramski likovi niti dramske situacije, već se Klepičino pismo predstavlja kroz korske pasaže i monološku formu

Žestoku satiru "Idi negdje drugdje" nastalu prema tekstu mlade hrvatske autorice Vedrane Klepice, kazališna skupina KUFER premijerno će predstaviti u srijedu 17. veljače na sceni Kazališta KNAP, koji je ovom projektu pružio prostornu, tehničku i kazališnu podršku.

U žarištu priče su mračni trenutci zagrebačke stvarnosti,  s ironijskim momentom koji je istovremeno i snažan i suptilan. Autorica se obračunava  sa zatvorenošću grada i našeg društva, a tematski nije zaobišla ni aktualna goruća pitanja, poput imigranata, različitih oblika radikalizma, nasilje nad ženama, nasilje nad manjinama, drugima i drugačijima... Na izvedbenom planu, autorski tim, na čijem je čelu redateljica Helena Petković,  pokušava eksperimentirati s formom koja u svojoj osnovi nije tipično dramska. U predstavi ne postoje jasni dramski likovi niti dramske situacije, već se  Klepičino pismo predstavlja kroz  korske pasaže i monološku formu. U procesu rada na predstavi autorski tim pred sebe je postavio zadatak scenskog uprizorenja materijala koji u svojoj osnovi nema upisanu scensku događajnost te usmjerio pažnju na pronalaženje najkomunikativnijeg načina izvođenja ovih snažnih tekstova na sceni.

Glume:  Ivana Krizmanić poznata po svojim osebujnim izvedbama u lepezi angažiranih projekata renomiranih redatelja u Kazalištu ITD,  te nova glumačka nada s juga Dalmacije, šarmantna Karla Brbić, inače uzdanica Kazališta Trešnja.

Premijera je zakazana za srijedu, 17. veljače u 20 sati, a predstavu u KNAP-u možete pogledati i u petak,  19. veljače s početkom u 20 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije