Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

“Kronika seoske ljubavi”

Kronika seoske ljubavi
Foto: Bojan Mrđenović
1/8
24.02.2022.
u 12:40

Izazovi koje donosi ljubavna žudnja, strast i pitanja o smislu i uspješnosti vlastitog života, kombiniraju se s problemima i strahovima vremena; i zato svakodnevica dvoje susjeda, Ljubice i Milivoja, u “Kronici seoske ljubavi” podsjeća na san, u kojem se lakoća u trenu zna pretvoriti u težinu, ljubomora u noćnu moru, a ozbiljnost naglo prasne u komediju i smijeh.

Sutra navečer, 25. veljače, u Maloj dvorani Lisinski premijera je ljubavne komedije “Kronika seoske ljubavi” Teatra Rugantino prema tekstu hrvatskog dramatičara i romanopisca Ivana Vidića, u režiji Darija Harjačeka (drugoj zaredom za Teatar Rugantino) te u odličnim, osobitim izvedbama Gordane Gadžić i Sretena Mokrovića.

Već samo postavljanje ovog Vidićevog teksta na scenu, izazvalo je veliku pozornost i javnosti i medija, a uzevši u obzir i glumačka imena u odličnoj interakciji s redateljem, te kompletan autorski tim koji je bio vrlo kreativan – od predstave se očekuje dug, ispunjen i sretan život. Jesu li do tog cilja, sretnog i ispunjenog zajedničkog života uspjeli stići Ljubica i Milivoj, glavni junaci predstave – ostaje vam da pogledate predstavu. 

Foto: Bojan Mrđenović

Startne pozicije u predstavi, odlično je opisao sam autor, Ivan Vidić: - Dvije osobe osebujne povijesti, dva samotna ljudska stvora i, istovremeno, dva usamljena srca, svako na svoj način u prijelomnom trenutku svog života, susreću se na teško odredljivoj granici koja dijeli bučnu i kaotičnu civilizaciju i osamu prirode, tamo gdje se gradska periferija neprimjetno prelila u mir utihnulog sela.

Foto: Bojan Mrđenović

Selo na rubu grada (četvrta zona gradskog autobusa), idila koja zapravo i nije baš takva (a mogla bi biti), Ljubica i Milivoj s potpuno različitim prošlostima, težnjama, snovima… no, oboje su sami, zapravo odbjegli iz grada i pogled preko ograde u susjedno dvorište im postaje sve prihvatljiviji, a zatim i ljepši… Režiju potpisuje sjajni Dario Harjaček, scenografiju Vesna Režić, kostimografiju Dubravka Skvrce, glazbu Damir Šimunović, svjetlo Alen Marin, šminku Danijela Pavlek, a produkcija je Teatar Rugantino s umjetničkom ravnateljicom Gordanom Gadžić i izvršnom producenticom Anom Vidović.

Predstava se u ožujku u Maloj dvorani Lisinski može pogledati 3. 3., 12. 3. i 27. 3.

Foto: Bojan Mrđenović

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije