Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Igor Žic:
Povratak na članak

Krleža nije plagijator jer je bio previše talentiran i radišan

Tridesetih 
godina krleži 
je džeparac isplaćivala ruskinja irina aleksander, koja 
je pogurala 
i Tita na vrh 
Partije

Komentari 5

KM
karakas.mario
16:42 27.05.2012.

Što, opet napadaju Krležu. Eeee, smeta im inteligencija njegova, razina koju nikada nisu mogli dostići, pa čak joj se niti približiti.

VL
MA
matura
22:11 27.05.2012.

Krleža je bio dobar pripovjedač ali slab po karakteru.

VL
LI
lietuva
14:17 28.05.2012.

Autor članka očito previše visi na Facebooku, ali kada piše za novine, trebao bi imena i prezimena pisati velikim početnim slovom.

VL
KA
Karizma
14:27 28.05.2012.

Sto se bojite reci istinu.Krleza je teska jugoslavencina i izuzetno nemoralan covjek.Vrlo je upitno njegovo knjizevno stvaralastvo jer su komunisti krali od sviju i davali razna djela svojim poslusnicima.Pitajte one koji su radili u JLZ kako se taj nemoralan covjek i homoseksualac odnosio prema svojim podređenima.O Beli je suvisno i pisati jer je bila jos gora od njega i to najbolje znaju mladi i zgodni baletani u HNK.Sto nije bilo za nju to je slala Krlezi

VL
HR
Hroboatos
15:12 29.05.2012.

Zanimljiv trač- no ne i najuvjerljiviji. Po Žicu, ispada da je Kamov bio neki supergenij, a Krleža njegov prepisivač. No- \"Isušena kaljuža\" jest vrlo dobar roman, no slabiji od svih Krležinih- uključujući i početni \"Tri kavalijera frajle Melanije\". Njegov pak najveći roman, \"Zastave\", nešto je o čemu mladac kao Kamov nije mogao ni sanjati, a ranga je velikih romana Manna i Musila. Krleža je bio načitan kad je pisao romane, pročitao je i Conrada i Manna i Prousta, pa da je tu Kamov kao neka velika inspiracija i prijetnja- teško. Pogotovo je smiješno da je laka dama, špijunka Aleksandrova, imala takav utjecaj da instalira Broza na čelo partije. Vjerojatno u svem tom ima neke istine, no glavne teze, o Kamovu i enciklopediji u doba SFRJ-promašene su. Žic od drveta ne vidi šumu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.