Povratak na članak

Krleža nije plagijator jer je bio previše talentiran i radišan

Tridesetih 
godina krleži 
je džeparac isplaćivala ruskinja irina aleksander, koja 
je pogurala 
i Tita na vrh 
Partije
Objava 27. svibnja 2012. 952 prikaza
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
Komentara 5
 • karakas.mario:

  Što, opet napadaju Krležu. Eeee, smeta im inteligencija njegova, razina koju nikada nisu mogli dostići, pa čak joj se niti približiti.

  16:42 27. 5. 2012.
 • matura:

  Krleža je bio dobar pripovjedač ali slab po karakteru.

  22:11 27. 5. 2012.
 • lietuva:

  Autor članka očito previše visi na Facebooku, ali kada piše za novine, trebao bi imena i prezimena pisati velikim početnim slovom.

  14:17 28. 5. 2012.
 • Karizma:

  Sto se bojite reci istinu.Krleza je teska jugoslavencina i izuzetno nemoralan covjek.Vrlo je upitno njegovo knjizevno stvaralastvo jer su komunisti krali od sviju i davali razna djela svojim poslusnicima.Pitajte one koji su radili u JLZ kako se taj nemoralan covjek ... prikaži još! i homoseksualac odnosio prema svojim podređenima.O Beli je suvisno i pisati jer je bila jos gora od njega i to najbolje znaju mladi i zgodni baletani u HNK.Sto nije bilo za nju to je slala Krlezi

  14:27 28. 5. 2012.
 • Hroboatos:

  Zanimljiv trač- no ne i najuvjerljiviji. Po Žicu, ispada da je Kamov bio neki supergenij, a Krleža njegov prepisivač. No- \"Isušena kaljuža\" jest vrlo dobar roman, no slabiji od svih Krležinih- uključujući i početni \"Tri kavalijera frajle Melanije\". Njegov pak ... prikaži još! najveći roman, \"Zastave\", nešto je o čemu mladac kao Kamov nije mogao ni sanjati, a ranga je velikih romana Manna i Musila. Krleža je bio načitan kad je pisao romane, pročitao je i Conrada i Manna i Prousta, pa da je tu Kamov kao neka velika inspiracija i prijetnja- teško. Pogotovo je smiješno da je laka dama, špijunka Aleksandrova, imala takav utjecaj da instalira Broza na čelo partije. Vjerojatno u svem tom ima neke istine, no glavne teze, o Kamovu i enciklopediji u doba SFRJ-promašene su. Žic od drveta ne vidi šumu.

  15:12 29. 5. 2012.
 • Recite što mislite!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.