Naslovnica Kultura Knjige

"Kriza" Marka Mihalinca i Velimira Grgića najbolji ZF-roman

U kategoriji minijatura nagradu je odnio Ed Barol sa svojom "Avangardom", a za kratku priču nagrađena je Sanja Tenjer za "Kao iz pera Arbine bake"
11. svibnja 2011. u 14:51 0 komentara 6 prikaza
kriza
Foto: arhiva

Roman "Kriza" autora Marka Mihalinca i Velimira Grgića dobitnik je ovogodišnje nagrade SFERA, jedine nacionalne nagrade za najbolja znanstvenofantastična djela objavljena u 2010. godini. U kategoriji minijatura nagradu je osvojio Ed Barol sa svojom "Avangardom", za kratku priču nagrađena je Sanja Tenjer za "Kao iz pera Arbine bake". U kategoriji priča najbolja je bila "Starozavjetna" Katarine Brbore, a "Sjećaš li se zečića na Suncu?" Danijela Bogdanovića najbolja je novela.

"Kad je svijet bio mlad: visoka fantastika i doktrinarni antimodernizam" autora Zorana Kravara dobio je nagradu za najbolji esej, Zdenko Bašić pobijedio je u kategoriji crno-bijele ilustracije za ilustracije u romanu "Luna", dok je Marko Horvatin proglašen najboljim za ilustracije u boji svojom ilustracijom naslovnice fanzina Eridan broj 9.

Nagrade će dobitnicima biti dodijeljene u subotu u 20 sati na svečanoj skupštini društva SFERA i sklopu konvencije SFerakon 2011. – 33. Dana znanstvene fantastike u Zagrebu.

Provala
OPREZA NIKAD DOSTA
Većina provala u domove ostane nerazriješena, lani je samo u Zagrebu bilo gotovo četiri tisuće provalnih krađa

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.