Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glazbeni velikani na kraju 62. Ljubljanskog festivala

Kraljevski orkestar Concertgebouwa i Mariss Jansons u Cankarjevom domu

22.04.2009.,Zagreb - Koncertna dvorana Lisinski.Dirigent Mariss Jansons sa simfonijskim orkestrom bavarskog radija.Photo:Marko Prpic/Vecernji list
Foto: Marko Prpić/Večernji list
31.08.2014.
u 17:17

S legendarnim orkestrom i dirigentom u Ljubljanu stiže i glasoviti francuski pijanist Jean-Yves Thibaudet kao solist u Ravelovom Koncertu za klavir i orkestar u G-duru

Ljubljanski festival i ove je godine publici ponudio pregršt događanja i umjetničkih spektakala na najvišoj svjetskoj razini poput višednevnog gostovanja londonske produkcije mjuzikla Evita na Križankama.

I na samom zatvaranju 62. izdanja Festivala Ljubljana, u ponedjeljak 1. rujna u velikoj Gallusovoj dvorani Cankarjeva doma nastupit će istinske legende klasične glazbe: Kraljevski orkestar Concertgebouwa iz Amsterdama pod ravnanjem velikog maestra Marissa Jansonsa.

S njima u Ljubljanu dolazi i glasoviti francuski pijanist Jean-Yves Thibaudet koji će biti solist u Koncertu za klavir i orkestar u G-duru Mauricea Ravela. Opsežan program pružit će priliku slavnom orkestru da pokaže svu raskoš svoje velike tradicije njegovanja najboljeg simfonijskog zvuka u još tri slavna i antologijska, a stilski različita djela za veliki orkestar. U prvom dijelu večeri na rasporedu su Brahmsove Varijacije na Haydnovu temu i Prva simfonija Dmitrija Šostakoviča. U drugom, potpuno francuskom dijelu večeri, nakon Thibaudetova nastupa program će završiti još jednom skladbom Mauricea Ravela, Drugom suitom iz baleta Daphnis i Chloe. Koncert počinje u 20 sati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije