Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pronađena slika

Kradljivac se dobro brinuo o Monetovoj “Plaži u Pourvilleu”

plaža
14.01.2010.
u 13:54

Kada je poljska policija objavila da je Monetova “Plaža u Pourvilleu” iz 1882. godine pronađena nakon desetogodišnje potrage, čelnike muzeja u Poznanu zanimalo je u kakvu je stanju vrijedna slika.

Kada je poljska policija objavila da je Monetova “Plaža u Pourvilleu” iz 1882. godine pronađena nakon desetogodišnje potrage, čelnike muzeja u Poznanu zanimalo je samo jedno – u kakvu je stanju vrijedna slika.

Srećom, kradljivac je dobro pazio na plijen, koji, prema svemu sudeći, nikada nije ni prešao poljsku granicu. Krađa Monetove slike otkrivena je 2000. godine, kada su djelatnici poznanskog muzeja uočili da je originalno ulje na platnu vješto izrezano iz okvira i zamijenjeno plagijatom. Zanimljivo, samo tjedan dana prije krađe slika je osigurana na milijun dolara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije