Naslovnica Kultura Knjige

50. natječaj Večernjeg lista za kratku priču: Korana Serdarević drugi put pobijedila

Drugu nagradu osvojila je Julijana Matanović, a treću Stjepan Tomaš
22. rujna 2016. u 13:59 7 komentara 3355 prikaza
laureati 50. natječaja za kratku priču. Dobitnici Julijana Matanovic, Stjepan Tomas, Korana Serdarevic
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/33

Korana Serdarević pobjednica je pedesetog natječaja Večernjeg lista za kratku priču, pod pokroviteljstvom Francka, koji nosi ime Ranka Marinkovića. Drugu pobjedu i novčanu nagradu od 20.000 kuna izborila je pričom "Molim vas, pričekajte".

Drugu nagradu i novčanu nagradu od 8.000 kuna osvojila je Julijana Matanović pričom "Jedna muha i dva udarca", dok je treću nagradu i 5000 kuna osvojio Stjepan Tomaš pričom "Čovjek koji je volio ptice".

Večernjakova kratka priča. Drazen Klaric, dobitnici Julijana Matanovic, Stjepan Tomas, Korana Serdarevic, Bojana Radovic | Autor : Marko Prpić/Pixsell Foto: Marko Prpić/Pixsell

Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Partner projekta
Franck | Autor : PR FOTO Foto: PR FOTO

Nagrade su dodijeljene u svečanoj dvorani Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti pred brojnim uzvanicima. Na pedeseti natječaj Večernjeg lista pristiglo je čak 619 priča, od kojih je njih pedeset objavljeno u Obzoru, subotnjem prilogu Večernjeg lista.

Žiri je ove godine radio u sastavu akademik Milivoj Solar (predsjednik), Helena Sablić-Tomić, Bojana Radović, Seid Serdarević, Tomislav Sabljak (selektor priče od njezinih početaka) i Denis Derk. U tijeku je 51.natječaj Večernjeg lista za kratku priču, najdugovječniji natječaj za tu rado čitanu literarnu formu u Hrvatskoj.

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • stari_mačak:

    Priča gospođe Serdarević je odlična, jedna od rijetkih (od 600? prijavljenih) koja zadovoljava sve kriterije kratke priče kao književno djelo. Nezadovoljni imbecili koji svojim dječjim uradcima nisu prošli mogu se slobodno pjeniti :)

  • Book:

    Fascinantno... Prvo mi ispod članka piše da ima 7 komentara, a kada pokušam otvoriti 7. komentar, više ga nema :) Cenzura?

  • Book:

    Dobro, da rezimiram... S obzirom kakve su "priče" bile objavljivane, na kraju je dobro i ispalo. Od tri nagrađene, čak su 2 bile u mojih top 3. Međutim, da bi održao svoj ugled, ovom natječaju nedostaje TRANSPARENTNOSTI. Zbog toga ću ... prikaži još! ga odsad potpuno prekrižiti. (a to će vam sigurno jako teško pasti :) )