Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
21.Marulićevi dani

Konkurencija za nagrade na 21. Marulićevim danima

Michelangelo
29.04.2011.
u 14:20

Četvrti dan na 21. Marulićevim danima svojoj publici predstavit će dvije predstave u konkurenciji za festivalske nagrade i dvije predstave u popratnom programu

U konkurenciji za festivalske nagrade na 21. Marulićevim danima 29. travnja bit će prikazane predstave ''Reces i ja'' Olje Lozice u koprodukciji Kazališne družine Kufer i Teatra Exit, te ''Michelangelo Buonarroti'' Miroslava Krleže Kazališta lutaka Zadar. U popratnom će programu nastupati studenti glume Umjetničke akademije u Osijeku i zagrebačke Akademije dramske umjetnosti.

Na sceni Gradskog kazališta lutaka s početkom u 18 sati Kazališna družina Kufer i Teatar Exit izvest će autorski projekt Olje Lozice u kojemu propitkuje da li u današnjem svijetu imamo vremena za ljudske odnose.

Na pozornici HNK Split u 20.30 sati Kazalište lutaka Zadar izvest će svoju predstavu za odrasle ''Michelangelo Buoanarotti'', drugu Krležinu dramu na ovogodišnjim Marulićevim danima u godini u kojoj obilježavamo 30 godina od njegove smrti. Predstavu je režirao Dražen Ferenčina, a u ulozi pape pojavljuje se velikan hrvatskog glumišta Pero Kvrgić. Michelangelo u predstavi propitkuje Boga i vlastitu slobodu dok nastoji oslikati Dan gnjeva Gospodnjeg po narudžbi pape.

Na Sceni 55 Hrvatskog narodnog kazališta Split početkom u 11 sati prvi će put javno, u koncertnom obliku, biti izvedena drama ''O kupusu i bogovima'' Jasena Boke koja je osvojila drugu nagradu na natječaju Marin Držić 2010 godine. Dramu će u koncertnom obliku praizvesti studenti glume Umjetničke akademije u Osijeku.

U 16.30 sati na Sceni 55 studenti će prve godine glume zagrebačke Akademije dramske umjetnosti prikazati svoju ispitnu produkciju nazvanu Kratki rezovi, pod vodstvom mentora Aide Bukvić i Joška Ševe.

Ulaz na sva popratna događanja na festivalu je slobodan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije