Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Koncerti, instalacije, radionice i predavanja ovoga vikenda diljem Zagreba zahvaljujući MBZ-u!

Muzički biennale Zagreb
27.05.2021.
u 14:56

Muzički biennale Zagreb nastavlja dalje, a drugi festivalski blok pod nazivom "Shifting" kreće upravo danas i traje do subote, 29. svibnja! Koncerti, instalacije, kreativne radionice za djecu i predavanja, sve će to biti dijelom izvrsnog programa koji je za svoju publiku pripremio organizacijski tim na čelu s umjetničkom ravnateljicom Margaretom Ferek-Petrić.

Mladi skladateljski dvojac Krešimir Klarić i Lovro Stipčević ponovno imaju priliku publici predstaviti svoje djelo Svako traženje smisla je... Izvest će ga Ansambl Studenata Muzičke Akademiju za Novu GlazbU 27. svibnja u 16 sati u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu. Oblikovatelj zvuka, DJ, producent, skladatelj i glazbeni urednik Višeslav Laboš novom instalacijom pod nazivom A-plauzibilno „oslobodit će“ u 18 sati aplauz osnovne uloge – uloge zvukovne pohvale – i učiniti ga samostalnim zvukovnim fenomenom. Instalacija će biti otvorena u foajeu MSU-a.

Čembalist Franjo Bilić će u MSU Galeriji predstaviti nekoliko djela domaćih i stranih skladatelja s početkom u 20 sati, a praizvest će djelo Jedan/One Ivane Kiš. Dan u Muzeju suvremene umjetnosti zaključit će Gobi Drab na Paetzoldovoj blokflauti. Na koncertu u 21 sat ona će, između ostalog, praizvesti djelo GD, za Paetzoldovu blokflautu i elektroniku, Ivana Violića.

U nastavku drugog bloka 31. muzičkog biennala Zagreb publika će imati priliku poslušati nekoliko praizvedbi, sudjelovati u razgovornim formatima sa zanimljivim sugovornicima, ali i posjetiti instalaciju i program za djecu u MSU te ondje slušati akuzmatičku glazbu. U Maloj dvorani zagrebačkog Doma sportova, Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije pod ravnanjem dirigentice Yalde Zamani priprema vrhunski koncert, koji će se moći pratiti i u izravnom prijenosu na Trećem programu Hrvatske televizije (HRT – HTV3). Više detalja o svemu možete pronaći na službenim stranicama Muzičkog biennala Zagreb.

Cijeli program drugog bloka Muzičkog biennala Zagreb možete pogledati OVDJE.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije