Naslovnica Kultura Glazba

Koncert „Nove zvijezde operne scene“

FEDORA je neprofitna organizacija čiji je cilj promicati operu i balet prikupljanjem sredstava za nova ostvarenja i koprodukcijske projekte između opernih kuća, festivala i umjetnika
14. veljače 2018. u 14:23 113 prikaza
Koncert „Nove zvijezde operne scene“
Foto: Promo

Premijerom predstave Kein Licht. skladatelja Philippea Manouryja koja se održala koncem 2017. godine, Zagreb se ucrtao na kartu najjačih opernih scena u Europi. Predstava je nastala u produkciji Opéra Comique iz Pariza te koprodukciji zagrebačkoga Hrvatskog narodnog kazališta, njemačkoga Ruhrtriennalea, Les Théâtres de la Ville iz Luxembourga, Festival  Musica iz Strasbourga, Opére National  du  Rhin, Münchner Kammerspiele, IRCAM – Centre Pompidou, United instruments iz Lucilina. Operno djelo Kein Licht. osvojil je prestižnu nagradu FEDORA koja se dodjeljuje za najbolje nove europske operne kreacije. Praizvedba predstave bila je na festivalu Ruhrtriennale u Duisburgu, a zatim je premijerno izvođena u Parizu, Zagrebu i Luxemburgu.

FEDORA je neprofitna organizacija čiji je cilj promicati operu i balet prikupljanjem sredstava za nova ostvarenja i koprodukcijske projekte između opernih kuća, festivala i umjetnika. Pedestak članova FEDORE prestižne su operne kuće, festivali, baletne skupine i glazbene udruge iz 14 europskih zemalja, kao što su Royal Opera House (Velika Britanija), Festival d' Aix – en- Provence (Francuska) ili kazalište Magdeburg (Njemčka). Promičući jedan od osnovnih ciljeva FEDORE, Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu najavljuje koncert „Nove zvijezde operne scene“ koji se održava u sklopu predstavljanja FEDORA Platforme za razmjenu mladih umjetnika financirane od strane Europske komisije.

Koncert će se održati u nedjelju, 25. veljače u 11 sati u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu. Na koncertu će nastupiti mladi umjetnici: Anabela Barić (sopran), Tanja Ruždjak (sopran), Iva Krušić (mezzosopran), Martina Menegoni (mezzosopran), Sonja Runje (mezzosopran), Mario Filipović (tenor), Leon Košavić (bariton) i Matija Meić (bariton) uz glasovirsku pratnju Darijana Ivezića.

Bastiaan Everink Branimir Pofuk Pet taktova Wagnerova 'Parsifala' koji su od marinca i ratnog veterana napravili velikog opernog pjevača OPERNA PREMIJERA U HNK Netipični i uzbudljivi “Holandez” Slavna opera Ni sam Wagner nije uspio izvesti Holandeza onako kako je zamislio
Hrvatska rukometna reprezentacija
Jeste li znali?
Zašto bi Kauboji mogli postati Dizelaši i zašto su Crnogorci i Makedonci zapeli za lavove?

A1 izdvaja za Vas