Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nacionalni ansambli Hrvatske i Srbije
Povratak na članak

Koncert Lada i Kola bio je pogodak u sridu

Zagrebačka je publika, iskreni poklonici tradicijske glazbe, euforično na nogama dočekala kraj dvo i pol satnog koncerta dvaju ansambala

Komentari 33

Avatar docCL
docCL
23:57 15.04.2016.

Opet bratstvo i jedinstvo.

VL
TH
than
00:15 16.04.2016.

Sve to lijepo, ali recimo i ovaj nas Lado mi placamo kroz porez. Dakle, da zaradujuju dovoljno bilo bi lijepo, ali ne zaradujuju, pa im mi placamo ta putovanja i plesanja..

VL
OM
Omis
04:16 16.04.2016.

Lado sigurno vise necu ni gledat ni slusat. Nostalgicni Jugoslaveni su sigurno bili odusevljeni. Nabijem ih na magareci ku.ac i jedne i druge.

VL
RE
remax
05:32 16.04.2016.

Nije doslo vrijeme bre da se bratimimo, nisu platili ratnu ostetu i gdije je su nasi 3000 tisuce koji su ubijeni u srbiji, silovane zene i ubijana dijece i nase granice. Ovi koji njih pozivaju ti nisu zelili Hrvatsku drzavuvu i danas rade protiv nje.

VL
DU
Deleted user
00:37 17.04.2016.

Jedan od najvećih hrvatskih pjesnika, Vladimr Nazor napisao je svoju najpoznatiju pjesmu koja ima naziv: "Uz Maršala Tita": Uz maršala Tita, junačkoga sina nas neće ni pakao smest'. Mi dižemo čelo, mi kročimo smjelo i čvrsto stiskamo pest. Rod prastaristari svi smo, a Goti mi nismo, Slavenstva smo drevnoga čest. Ko drukčije kaže, kleveće i laže, Našu će osjetit' pest. Sve prste na ruci u jadu i muci Partizanska stvorila je svijest. Pa sad kad i treba, do Sunca do neba Visoko mi dižemo pest.

VL
Avatar Nomi
Nomi
02:14 17.04.2016.

Koncert je bio izuzetan, a kulturna suradnja uz fantastičnu izvedbu narodnih običaja obje države odlično osmišljena i provedena. Slušati uvijek iste mrzilačke izjave je već naporno. Ovo je kultura. Dajte najte prosim vas. Čitam komentare i vidim brdo onih primitivnih.h. Takvi će mi stisnuti i prst dolje komentaru. Nemojte biti primitivni. Budite ljudi.

VL
DU
Deleted user
08:19 16.04.2016.

koji bijedni komentari od desnih. lado je hrvatsko blago . zar nije komično da svi uvredljivi komentari dolaze od štovatelja melosa josipe rimac i vikend turista u beograd na pevaljke,...

VL
Avatar Zagrebčanec
Zagrebčanec
08:28 16.04.2016.

Smanjivanje tenzija je definitivno i u našem interesu. Sada imamo svoju državu i nitko pa ni Srbi nam više ne mogu "soliti pamet" niti nas iskorištavati i tlačiti. Upće i ekonomske odnose treba graditi na temelju realnih interesa, a kulturnurnu suradnju ostvarivati na nivou civiliziranih država i ovaj zajednički koncert dobar je primjer za takvo što. Davati tome nekakvo značenje novog "bratstva i jedinstva" jednostavno je glupavo, tupavo i primitivno! To je dobro došao "iskorak" u pravcu građenja odnosa kakvi pristoje susjednim državama i narodima koji su živjeli i koji će uvijek živjeti jedan pored drugoga i to je ujedno i cijela..... "priča"!

VL
Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
07:28 16.04.2016.

Jesu li i kozaracko kolo izveli ?a kaj se cudit imamo pa nasi vrli takozvani gospodarstvenici to jest tajkuni vec dugo su u tom kolu samo kaj se njih poimenice nesmije spomenut jer su u isto vrijeme i stranacki donatori a dok srbijanci imaju na spisku nasih 300 branitelja koji nesmiju prek granice jer ih srbi mogu doslovno privest ovi se hvataju u kolo al to kolo su poceli tajkuncici a jesu se rastali sa tri il sa dvije puse a mi obicni puk se prepucavamo tko je veci domoljub a kaj i cemu se vise cudit pa bedaka delaju snama i to odavno

VL
MI
miso
07:48 16.04.2016.

Šta su tim povodom izjavili Predsjednica i Četvrti čovjek u državi T.K., ako brojimo od Pantovčaka, Sabora do Banskih dvora), te Hasanbegović i Tepeš?

VL
Avatar bokolo
bokolo
21:56 18.04.2016.

I to na Titovom Trgu.

VL
VT
vor-tex
16:34 18.04.2016.

Opet politika i primitivizam ruku pod ruku.Kultura nebitna.Sjašite više sa ustašama i četnicima.Ovo viđeno je umjetnost i virtuozitet u vrhunskom izdanju.Iznad politike i dnevnopolitičkog samozadovoljavanja.

VL
KA
kapunjohan
07:41 16.04.2016.

Nikako mi nije jasno, toliko se volimo i grlimo kad se nađemo skupa pa onda opet toliko međusobnih ratova i grabeži i želje da se Srbija raširi na Hrvatski teritorij.Reći će te nije narod kriv, ali narod bira političare i narod je baza za regrutiranje pa tako ne može biti nedužan. Sve mi se čini da se svaki put odglumi neka neiskrenost a istina i realnost se za trenutak prikriju, zato je najbolje biti na onoj ,,dobar dan,, .

VL
RA
ravko1952
07:54 16.04.2016.

Živelo bre bractvo i edinstvo. Članak je koncipiran sa naglaskom na " nesretnoj politici" i sada oduševljenoj publici. Koja je to publika? jugoslavenčine bile i ostale!!!

VL
SA
samograd
08:06 16.04.2016.

Kakve to plesove srbi imaju,jedna nošnja I jedno kolo . Zašto baš Lado I Kolo , zašto nije recimo bilo ansambla iz EU?? Opet se čobanima uvaljuje naša kultura da bi njihovoj rasla vrijednost , možda će sutra tražiti daa se promijeni ime Lada jer im zvuči ustaški . Sramota ! Ovo je sve kuhinja pokvarenih jugoslavena iz RH.

VL
DH
dalibor.hren
19:37 16.04.2016.

Drugi put dolaze u tenkovima!

VL
NI
Nik123
00:46 16.04.2016.

Ovaj koncert je bio fantastican. Dva toliko razlicita ansambla su super spojila tocke i izveli savrsenstvo. Muzika, nosnje, pjesma, plesovi - predivno. Takva uskladjenost, lakoca pokreta i fantasticna energija. Steta sto nema vise ovakvih koncerata jer oba ansambla imaju jos toga puno za pokazati, a i publika je pokazala da ovako nesto zeli gledati.

VL
DU
Deleted user
02:39 16.04.2016.

Fascinantno!!! Zajednički koncert je bio total ludilo euforije. U Zagrebu dosad nešto nezabilježeno. Vidjelo se da smo sa Srbima najbliži. Zato se javno i mrzimo, da potisnemo silinu unutarnje ljubavi. Definitivno smo jedan narod podijeljen sa dvije razdvojene religije.

VL
Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
02:23 16.04.2016.

I ova dvojica na gornjoj slici se slazu da je koncert bio prekrasan.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.