Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
A Life In Music

Najavljen koncert Jose Carrerasa u pulskoj Areni!

Jose Carreras
Foto: PR FOTO
1/2
17.06.2016.
u 14:26

Jučer je u organizaciji Grada Pule održana konferencija za medije na kojoj je najavljen koncert Jose Carrerasa, koji će se u pulskoj Areni održati 23. srpnja u 21.00 sat u sklopu Carrerasove posljednje svjetske turneje "A Life In Music". Koncert je humanitarnog karaktera i prikupljena sredstva donirat će se za Dječji odjel KBC-a Rijeka te za Dnevni centar za rehabilitaciju Veruda Pula.

Posjetitelji će uživati u poznatim, atraktivnim skladbama uz pratnju Simfonijskog orkestra HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke. S glazbenim virtuozom nastupit će hrvatska čelistica Ana Rucner i sopranistica Martina Zadro. Koncert su podržali kao glavni sponzor Bina-Istra uz veliku potporu Croatia osiguranja i Arenaturista te gradovi Pula, Rijeka i Opatija, Istarska i Primorsko-goranska županija, a s visokim pokroviteljstvom uključila se i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

„Grad Pula aktivno se uključio u organizaciju ovog humanitarnog koncerta. To će biti treći nastup poznatog španjolskog virtuoza u prekrasnom ambijentu amfiteatra i time će se Pula na najljepši mogući način predstaviti i prezentirati diljem svijeta.“ kazao je pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić.

U ime organizatora prisutnima su se obratili Iva Šalamon Reškovac i Nikola Mujdžić Reščić istaknuvši da za koncert vlada veliki interes te da je do sada prodano oko dvije tisuće ulaznica te da su sve V.I.P. ulaznice rasprodane. „U suradnji s portalom svikoncerti.eu organizirali smo i prijevoz za posjetitelje iz Zagreba, Varaždina, Rijeke i Karlovca. Zahvalni smo Bina-Istri na ogromnoj podršci kao i svim ostalim sponzorima i donatorima bez kojih ne bi bilo moguće realizirati ovaj koncert. Kada radiš stvari kako bi nekome pomogao, energija koja se stvara privlači i druge ljude koji žele pomoći.“  naglasila je Šalamon Reškovac iz Art hilla i zahvalila svima koji su kupili ili će tek kupiti kartu i tako postati donatori u ovoj humanitarnoj akciji. Mujdžić Reščić iz Meritum komunikacija pozvao je sve posjetitelje koncerta da sudjeluju u akciji #jadoniram postavljanjem svojih fotografija s kupljenom ulaznicom uz prigodni originalni post na svim društvenim mrežama s porukom zašto je važno djelovati humanitarno. Osoba s najoriginalnijim postom za uspomenu će se slikati s Jose Carrerasom, a deset najzanimljivijih će dobiti ENC uređaj Bina Iste s 500,00 kuna na računu.

Bina-Istra je s partnerima već osigurala donaciju od 500.000 kuna, a sav dodatno prikupljeni novac od donacija pridodat će se početnom iznosu donacije. Direktor kompanije Dario Silić izjavio je: „Bina-Istra tradicionalno se svake godine odlučuje za snažnu podršku projektima usmjerenima na dobrobit šire zajednice. Pomoć djeci je važan čimbenik našeg poslovanja, a do sada je Bina Istra sudjelovala u mnogim humanitarnim akcijama među kojima se ističe prošlogodišnja, u suradnji s našim partnerima, za opremanje rodilišta Opće bolnice u Puli. Ove godine smo glavni sponzor humanitarnog koncerta José Carrerasa i pomažemo dječjem odjelu KBC Rijeka u nabavci pokretnog ultrazvučnog aparata i Rehabilitacijskom centru Veruda u Puli koji će doniranim sredstvima adaptirati stan u kojem se provodi rehabilitacija djece.“ Tom je prilikom pozvao i ostale poslovne subjekte da se uključe u projekt i doprinesu zdravlju djece.

Zahvalu organizatorima i sponzorima posebno su uputile Loretta Morosin ravnateljica Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda Pula i zamjenica v.d. ravnatelja KBC-a Rijeka Nives Jonjić. „Veseli me što se prepoznao rad i trud naše ustanove. Zahvaljujući doniranim sredstvima uredit ćemo prostoriju za usluge poludnevnog boravka mladih te je opremiti dodatnim sadržajima.“ istaknula je Morosin. Nives Jonjić je u ime Uprave KBC-a Rijeka izrazila veliku zahvalu organizatorima i donatorima, jer će nabavka sofisticiranog pokretnog ultrazvučnog aparata služiti za dijagnostičke svrhe i terapijske tretmane, mališanima sa srčanim tegobama.

Više informacija potražite na www.carrerasupuli.com, a sve ostale informacije vezane uz koncert pratite na službenoj facebookovoj stranici Jose Carreras u Puli.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije