Naslovnica Kultura Film

"Koja je ovo država" drugi je najbolji rezultat hrvatske kinematografije

Novi film Vinka Brešana "Koja je ovo država" zabilježio drugi najbolji prvi vikend od osamostaljenja Hrvatske
07. siječnja 2019. u 13:56 17 komentara 726 prikaza
Foto: Ivan Buvinic/PIXSELL

Novi film redatelja Vinka Brešana "Koja je ovo država" tijekom prvog vikenda prikazivanja u kina je privukao 23.212 gledatelja, što je drugi najbolji rezultat hrvatske kinematografije nakon filma "Svećenikova djeca", koji je također režirao Brešan.

Poznati na premijeri filma "Koja je ovo država" 'Kakva je ovo država' Brešanov klasik s dobro odmjerenom dozom bizarnosti

Film "Koja je ovo država" bavi se svakodnevnim apsurdima države i društva, te je izazvao polemike i žestoke reakcije i prije pojavljivanja u kinima: video navodnog kulturno umjetničkog društva Vuk Karadžić iz Hrvatske koji pjesmom slave pokojnog predsjednika Tuđmana izmamio je više stotina tisuća pregleda i izazvao brojne rasprave na društvenim mrežama, priopćeno je.

Vinko Brešan redatelj je nagrađivanih filmova "Kako je počeo rat na mom otoku", "Maršal" i "Svećenikova djeca" koje je u hrvatskim kinima pogledalo više od 600 tisuća ljudi. Njegov najnoviji film produkcija je Interfilma, a u hrvatskim se kinima može pogledati od 3. siječnja. 

Premijera filma "Čija je ovo država" "Čija je ovo država" U svakom segmentu postali smo neosjetljivo društvo koje jako lako zaboravlja

Uz Brešana, producenta Maloču i scenarista Matišića, u filmu su se svoje mjesto našli i glumci Krešo Mikić, Lazar Ristovski, Nikša Butijer, Iva Mihalić, Zdenko Jelčić, Slobodan Milovanović, Sebastian Cavazza, Branko Cvejić, Dražen Kuhn, Goran Grgić, Goran i Bojan Navojec, Goran Bogdan, Alma Prica, Mladen Čutura, Vedran Mlikota i mnogi drugi.

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
 • TrvtkoKomadina01:

  Koliko je bitanga platio JRT-u za sve reklamiranje tog sranja od filma ? platili smo snimanje i reklamiranje zahvaljujući glupoj ministrici i jugo parazitima HAVC-a

 • Avatar MilanZoranovic
  MilanZoranovic:

  Koja je ovo država gdje država financira pljuvanje po državi..

 • Manu@:

  HAVC financira filmove kao što su "Koja je ovo država" i "Posljednji Srbin u Hrvatskoj" istovremeno dok Srbija snima Petra I Karađorđevića. I u Brešanovom filmu glumi Ristovski koji se ruga s hrvatskom državnosti s navodno liberalnih pozicija dok je ... prikaži još!e u Petru I pravi razuzdani velikosrbin.