Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Europu čuti'

Književno-glazbena promocija Dalmacije oduševila Bečane

glazbenici
Snježana Herek
17.10.2012.
u 14:45

Glazbeni okvir audioknjižici dala je bečka etno-world grupa „Čuži“, na čelu s Hrvatom Slavkom Ninićem

„Europu čuti – Dalmacija“ naziv je jednog od deset nosača zvuka austrijske audiozbirke „Europu čuti“, koji je u organizaciji bečkog osiguranja Wiener Städtische predstavljen u Beču. Ostali nosači zvuka posvećeni su Beču, Moravskoj, Bukureštu, Budimpešti, Linzu, Ateni, Južnom Tirolu, Štajerskoj i općenito Europi. Riječ je o projektu koruškog nakladnika Lojzea Wiesera i austrijske glumice i bivše zastupnice u Europskom parlamentu Mercedes Echerer, čiji je cilj povezati književnost i glazbu raznih europskih gradova i pokrajina, promovirati njihove nacionalne baštine te podići razinu svijesti čitatelja i slušatelja o kulturnom bogatstvu i raznolikosti Europe.

Kroz književno putovanje Dalmacijom vodio je poznati austrijski glumački „dvojac“ Mercedes Echerer i Florentin Groll čitajući ulomke iz djela poznatih hrvatskih i drugih književnika – Vladimira Nazora, Miroslava Krleže, Enza Bettiza, Dinka Šimunovića, Slavka Mihalića, Drage Gervaisa, Ive Andrića, Hermanna Bahra, Bogdana Bogdanovića, Petera Handkea i Paule Preradović. Glazbeni okvir audioknjižici dala je bečka etno-world grupa „Čuži“, na čelu s Hrvatom Slavkom Ninićem, predstavivši svoje glazbeno viđenje Dalmacije pa su neke pjesme zvučale kao dalmatinske sevdalinke.

Književno-glazbena promocija, kojoj je bio nazočan i hrvatski veleposlanik u Austriji Gordan Bakota, oduševila je Bečane, koji su izvođače nagradili dugotrajnim pljeskom.

– Lijepo je večeras bilo osjećati se Hrvatom u Beču – rekao nam je Bakota. Dodao je da je „ova hvalevrijedna inicijativa Wiener Städtische, koja odlično posluje i u našoj zemlji, pretočena u uspješnu kulturnu, turističku i gastronomsku promociju Dalmacije i Hrvatske u Beču i Austriji“.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije